Sopronba érkezett A víg özvegy

2019 október 24. csütörtök, 14:16

Bemutatták A víg özvegy című nagyoperettet a Soproni Petőfi Színházban. Pataki András távollétében Demcsák Ottó, a Sopron Balett vezetője, a produkció koreográfusa üdvözölte a szereplőgárdát, vendégeket, kiemelve, a remény évadában az ilyen színvonalú és üzenetű előadások is reményt adhatnak mindenkinek, hogy érdemes a színházat választani a hétköznapokon átnyúló és lelkeket gyarapító kulturális élményként.

Zsadon Andrea rendező és Szolnoki Tibor játékmester megköszönte a színház vezetésének, az egész gárdának, hogy alkotópárosként újra bizalmat szavaztak nekik.

Fotó: Soproni Petőfi Színház

Immár második alkalommal dolgozhattak együtt a soproni társulattal, s boldogok, mertaz előadás olyan formában került színpadra, ahogy azt megálmodták, elképzelték. Őrizve az operett gyökekereit, szépségét, arisztokratikus légkörét a jelenben is érvényes, hiteles módon. Ezért pedig mindenki köszönetet és elismerést érdemel, aki részt vett ebben a nagy munkában.

Katona Imre az intézmény vezető dramaturgja azt hangsúlyozta, egy városi színház közszolgálati feladata, hogy hordozza, fel tudja mutatni a közönségnek a műfaji sokszínűséget és képes legyen egy nagyoperettet is megfelelő művészi színvonalon kiállítani, bemutatni. Mindez most optimálisan sikerült, s gratulált az egész stábnak.

Az előadás utáni fogadáson Savanyu Gergely színművész köszöntötte azokat, akik először játszottak együtt a soproni társulattal. A 63. színházi szezonját ünneplő Baranyi László egy verssel kedveskedett a vendégeknek.

Fotó: Soproni Petőfi Színház

A víg özvegyben Szolnoki Tibor, Füredi Nikolett/Józan Vivien, Domoszlai Sándor, Benedekffy Katalin/Vörös Edit, Ujvári Gergely/Varga Donát, Baranyi László, Zsadon Andrea, Papp Attila, Marosszéki Tamás, Szabó László, Ács Tamás, Simon Andrea, Savanyu Gergely, Szupper Fanni lép színre, az előadásban a kórus mellett a Sopron Balett tagjai táncolnak.

A koreográfus Demcsák Ottó. A két karmester Oberfrank Péter és Tassonyi Zsolt. A díszlettervező Bíró Nóra és Zsadon Andrea, a jelmeztervező Tóth Barna.

A produkció szünetében nyílt meg az osztrák Gerhard Cervenka festőművész A természet az inspiráció leggazdagabb formája című kiállítása. A tárlatot Füzi Edit, a Soproni Képzőművészeti Társaság titkára ajánlotta a látogatók figyelmébe.
A megnyitón S. Huszár Lilla és tanítványai muzsikáltak. A tárlat november 23-ig látható.

Forrás: Soproni Petőfi Színház