Én és a kisöcsém – Online közvetítés az Operettszínházból

2020 április 24. péntek, 12:48

Szombat esténként a Budapesti Operettszínház élőben közvetíti előadásainak felvételeit. Ezen a héten az Én és a kisöcsém című, örökzöld slágerekben gazdag darabot láthatják.

A virtuális színpadon fellép: Simon Boglárka, Peller Anna, Mészáros Árpád Zsolt, Homonnay Zsolt, Peller Károly, Jordán Tamás, Földes Tamás, Janza Kata, Szerényi László, Benkóczy Zoltán, Oláh Tibor és Sz. Nagy Ildikó.

Fotó: Operettszínház

Az Én és a kisöcsém 1934-es, százas szériát megért ősbemutatója óta is rendületlenül vissza-visszatérő sikerdarabja a magyar színházak repertoárjának.

Hogy mi lehet a mű örök sikerének titka? Talán az, hogy ebben a darabban minden együtt van, ami a zenés előadásokat élteti – jól megrajzolt, eredeti figurák, fergeteges humorral megírt fordulatos történet, szellemes szövegű örökzöld slágerek, mint például az “Egy kicsit angyal legyen, egy kicsit démon…“, a “Pá kis aranyom, pá…“ és a “Mia bella Signorina.”

Eisemann Mihály és Szilágyi László 1934-ben komponálta meg a zenés vígjátékot, amely a műfaj egyik legkedvesebb és legszellemesebb, klasszikus darabja lett.

Fotó: Operettszínház

Az én és a kisöcsémben az Operettszínház színpadán annak idején Csikós Rózsi, Feleki Kamill, Kabos Gyula, Dénes István is játszottak. Az előadást Réthly Attila rendezte.

Szombat este 19 órakor ITT érhetik el az előadást.

Forrás: Budapesti Operettszínház, Színház.org