Hosszú az éjszaka – Új lemezéről beszélgettünk Peller Károllyal

2020 április 25. szombat, 9:04

Peller Károly Eisemann Mihály dalait gyűjtötte egy csokorba: a napokban jelent meg Hosszú az éjszaka címmel legújabb albuma, melyen Bódi Barbara, Peller Anna és Szendy Szilvi is közreműködik. Peller Károllyal az ingyenesen is elérhető lemezéről beszélgettünk.

Peller Károly azt meséli, a kiadó döntött úgy, hogy a zenei anyag elérhető legyen a YouTube-on, ugyanis szerintük ez nem befolyásolja a CD-vásárlást. „Sokan kérdezték már emailben, hogy mikor vehetik meg az albumot fizikai hanghordozóként. Erre hamarosan sor kerül. Én egyébként ugyanígy működöm, azaz rengeteg zenét hallgatok, de a számomra fontos lemezeket megveszem, mert imádom lapozgatni a CD-k borítóit, olvasni az füzetekben található információkat is” – mesélte.

Fotó: Gordon Eszter

Peller Károly azt is elárulta, hogy pont a beszélgetésünk előtt hívta őt Eisemann jogi képviselője, aki elmondta, a szerző örökösei mennyire szeretik az anyagot, és nem is számítottak ilyen kellemes meglepetésre a veszélyhelyzet idején.

Miért pont Eisemann?

„Az Ez OPERETT! és az Ez OPERETT! 2. – Kettecskén lemezemen nem szerepelt dal a szerzőtől, ezért volt bennem némi hiányérzet, ráadásul nagyon szeretem Eisemann slágereit. Tavaly a végzős növendékeimnek Eisemann dalok köré írtam egy darabot Péntek 13, avagy a szerelem napja címmel, amit egy másik szintén általam írt egyfelvonásossal kiegészítve bemutattunk volna, de sajnos erre nem került sor. Mivel a hangszerelés már kész volt, úgy döntöttem, legalább a dalokat rögzítsük, ráadásul szerencsére egy szponzor is mellénk állt” – avatott be Peller Károly, aki azt is elárulta, már tizenévesen, egy színistúdióban elénekelte a Pá, kis aranyom, pá című Eisemann-dalt.

Fotó: Gordon Eszter

A Hosszú az éjszaka című lemezen Bódi Barbara, Peller Anna és Szendy Szilvi is közreműködik. „Mi albumtól függetlenül is nagyon jó csapat vagyunk, fél szavakból megértjük egymást” – fűzte hozzá.

Önkéntes karantén, otthonlét:

Arról is szót ejtettünk, mivel telnek a színész napjai, amióta bezártak a színházak.

„Nem is tudom, hogy elárulhatom -e, de nagyon jól érzem magam. Rengeteg munka, húzós évad áll mögöttem: A Szépség és a Szörnyeteg beállás az Operettszínházban, aztán a Csárdáskirálynő átdolgozása és társrendezése Debrecenben, Mágnás Miska rendezés Szegeden, Lusta Dick szerepe a József Attila Színház Macskafogó előadásában, majd a Gutenberg! bemutatója a Karinthy Színházban – szóval, most úgy érzem, mintha nyári szüneten lennék. Az első két hetet sorozatnézéssel, pihenéssel töltöttem, most már aktívabb vagyok, selejteztem, volt egy gardrób-, konyha-, egy spájz-napom is, de a dolgozószoba még nincs kész. Igaz, hogy a saját káoszomat átlátom, de imádom, hogy most minden rendben van körülöttem.”

Vass Kata/Színház.org