Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
E 10 Művelődési Ház, Budapest – Kamaraterem
2023. 05. 17., 17:00
Társulat:
Kinder- und Jugendtheater Dortmund, Németország
Thomas Ehrlichmann Ann-Kathrin Hinz Rainer Kleinespel
Gyermek- és ifjúsági színház

A jövő

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
E 10 Művelődési Ház, Budapest – Kamaraterem
2023. 05. 17., 17:00
Társulat:
Kinder- und Jugendtheater Dortmund, Németország
Fesztivál:
PlayOn Fesztivál
Szerző:
Annette Müller
Rendező:
Annette Müller
Díszlet- és jelmeztervező: 
Oliver Kostecka
Dramaturg: 
Milena Kowalski
Hang és programozás: 
Michael Lohmann
Műszaki tervezés, technika, programozás: 
Nils Corte, Roman Senkl
Szinopszis

Vessünk egy pillantást a jövőbe! De egy olyan jövő előtt állunk, amely kaotikusnak, sötétnek, elsöprőnek és nyugtalanítónak tűnik. A koronavírus miatt még inkább terjeszkedünk a digitális világokba, ahol nem találunk struktúrákat és kapcsolódási lehetőségeket, de ahol eltévedhetünk és elidegenedhetünk. Mihez kapcsolódunk? Milyen érzés a valóságunk? Elvesztünk a világ számára? Elveszett számunkra a világ? Az irodalom új temploma az internet archívuma.

A szöveg és a mozgástér elsősorban a világhálóról származó tartalmakból és lehetőségekből származik. A minta, az utánzás, az utánzás vagy a mimikri leképezése a cselekv. A cél a hang, a test, a hang és a környezet kollázsának kialakítása, hogy bemutassa a digitális környezet egyidejűségét, de feltárja a jelenlegi helyzetet is, és stratégiákat kérjen a jövővel való szembenézéshez bátorsággal és örömmel?

Közreműködők
Thomas Ehrlichmann
Ann-Kathrin Hinz
Rainer Kleinespel
Kiegészítő információk
Időtartam: 70 perc
Nyelv: német nyelven magyar és angol felirattal
Felvonások: 1
Korhatár: 16 éves kor felett
A rendező

Annette Müller düsseldorfi rendező, drámaíró, színésznő, és kortárs táncelőadások dramaturgja. 2010 és 2018 között Oda Zuschneid mellett volt a Junges Theater am Hessische Landestheater Marburg művészeti vezetője. Rendezőként a tübingeni Landestheaterben és a KJT Dortmundban dolgozik Jelenleg. "Keményebben, gyorsabban, erősebben" című munkája 2021-ben Heidelbergben elnyerte a legjobb ifjúsági színdarab díját.

Dramaturgként 2015 és 2019 között a HARTMANN MUELLER Performance Collective munkatársa volt a PACT ZOLLVEREIN, a TANZHAUS NRW és a RINGLOKSCHUPPEN MÜLHEIM társulatoknál. Gyakran feltűnnek előadásai a TANZ NRW fesztiválon. 2020-ban a "A teremtés" című produkcióját meghívták a FAVORITEN Fesztiválra a kölni székhelyű Performance Group SEE! és a Montserrat Gardo Castillo/Petr Hastik ( FFT Düsseldorf, Urbane Künste Ruhr) társaságában. 2021 júliusában Cecilia Arditto argentin zeneszerzővel együtt a Mannheimi Nemzeti Színházban Albert Camus "A közöny" című regénye alapján készült multidiszciplináris opera vázlatával első díjat nyertek a Nemzetközi Zeneszerzőversenyen. Annette Müller drámaíró, kiadója a Drei Masken Verlag Münchenben. 2019 óta a kölni Színházi Akadémián oktat.

Befogadó színház
Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Budapest