Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Nemzeti Színház
2023. 04. 29., 19:00
2023. 04. 30., 19:00
Társulat:
Teatro Stabile di Torino - Teatro Nazionale
Fesztivál:
9. MITEM
Színház

A vihar

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Nemzeti Színház
2023. 04. 29., 19:00
2023. 04. 30., 19:00
Társulat:
Teatro Stabile di Torino - Teatro Nazionale
Fesztivál:
9. MITEM
Szerző:
William Shakespeare
Rendező:
Alessandro Serra
Díszlettervező: 
Daniele Ferro
Jelmeztervező: 
Alessandro Serra
Koreográfus: 
Alessandro Serra
Dramaturg: 
Alessandro Serra
Szinopszis

A viharban mindenki arra törekszik, hogy magához ragadja, illetve hogy megszilárdítsa vagy növelje a hatalmát. A Természetfeletti viszont akkor jelenik meg, amikor Prospero lemond róla, amikor már nem akarja fegyverként használni. De Shakespeare mintha azt sugallná, hogy a legfőbb hatalom a Színházban rejlő erő.

A vihar himnusz a színházhoz, a színház előadásában. A színház varázsereje abban az egyszeri és egyedülálló lehetőségben nyilvánul meg, hogy metafizikai dimenziókba emelkedhetünk egy fadeszkákon közlekedő, alig néhány kellékkel és toldott-foldott jelmezzel felszerelt, faragatlan komédiásokból álló társulatnak köszönhetően. Ősidőktől fogva azzal nyűgöz le, hogy minden a szemünk előtt zajlik, minden valós, miközben nyilvánvalóan csak játék.

Ez az emberfeletti erő persze csak akkor lép működésbe, ha a közönség figyel rá, átéli, részese lesz a csendnek, hogy létre jöhessen a rítus. Az emberek a jövőben is vágyni fognak a Színházra, mert ez lesz az egyetlen hely, ahol élhetnek a varázslathoz való jogukkal.

(Alessandro Serra)

Közreműködők
Andrea Castellano
Vincenzo Del Prete
Salvo Drago
Massimiliano Donato
Jared McNeill
Chiara Michelini
Maria Irene Minelli
Valerio Pietrovita
Massimiliano Poli
Marco Sgrosso
Marcello Spinetta
Bruno Stori
Kiegészítő információk
Időtartam: 95 perc
Nyelv: Olasz nyelven, magyar és angol felirattal
Felvonások: 1
Korhatár: Nincs
A rendező
Fotó: Fiorenzo Niccoli

Rendező, drámaíró, díszlettervező, fénytervező. 1999-ben megalapítja a Teatropersona Társulatot, ahol saját munkáit állítja színpadra, amelyeket számos európai, ázsiai és dél-amerikai országban, valamint Oroszországban és az Egyesült Királyságban is bemutattak.

Számos díjat és elismerést kapott, köztük a legjobb színdarabnak járó UBU-díjat, valamint a legjobb díszlettervezőnek és a legjobb előadásnak járó Le Maschere del Teatro Italiano-díjat a MACBETTU-ért.

A Hystrio rendezői díjat és az "Arany babérkoszorú-díj" nagydíját, mint legjobb rendező kapta (MESS Fesztivál - Szarajevó).

Befogadó színház
Nemzeti Színház