Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Csokonai Fórum, Debrecen – Latinovits Zoltán terem
2023. 06. 13., 19:00
Társulat:
Csiky Gergely Színház, Kaposvár
Ádám almái
Színház

Ádám almái

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Csokonai Fórum, Debrecen – Latinovits Zoltán terem
2023. 06. 13., 19:00
Társulat:
Csiky Gergely Színház, Kaposvár
Szerző:
Anders Thomas Jensen
Rendező:
Horváth Illés
Díszlettervező: 
Vereckei Rita
Jelmeztervező: 
Gálvölgyi Anett és Miovácz Márton
Dramaturg: 
Vörös Róbert
Zeneszerző: 
Zságer Varga Ákos
Szinopszis

A neonáci, az arab és az erőszaktevő teniszbajnok elindulnak együtt kirabolni egy benzinkutat. Ez most kivételesen nem egy vicc kezdete, hanem egy tipikusan skandinávokra jellemző abszurd humorú történet egyik epizódja. Egy történeté, melyben Isten és a Sátán küzdelme egy almáspite körül örvénylik. A vidéki rehabilitációs központ életét – ahol börtönviselt, deviáns alakok igyekeznek jó útra térni, s melyet meglehetősen eredeti módon irányít egy Ivan nevű különc pap – fenekestül forgatja fel Adam, az újonnan érkező, sötét múltú, és még sötétebb lelkű skinhead. A misztikus elemekkel tarkított, bizarr szituációkat, meglepő fordulatokat, szellemes és szerethető karaktereket felvonultató cselekmény bár rendkívül szórakoztató, végső soron a bennünk élő Jó és Rossz küzdelmének egyetemes kérdésköreit feszegeti, méghozzá bibliai történetekhez méltó magasztossággal.

Közreműködők
Ivan - Mészáros Tibor
Adam - Boros Bence
Gunnar - Kalmár Tamás
Khalid - Nyári Oszkár
Sarah - Krajcsi Nikoletta
Kolberg - Tóth Géza
Paul - Hunyadkürti György
Holger - Sándor Soma eh.
Nalle - Kisari Zalán
Christopher - Nagy Zétény Norbert / Stromájer Keve
Kiegészítő információk
Időtartam: 95 perc
Nyelv: Magyar
Felvonások: 1
Korhatár: nincs
A rendező
Horváth Illés

Születtem 1984-ben Budapesten. Első diplomámat színész szakon szereztem a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának első indított osztályában, a legendás Babarczy László osztályfőnöksége alatt, 2006-ban. Tíz évet töltöttem színpadon vidéki és budapesti színházak társulati tagjaként, majd 2016-tól a színészi pályát magam mögött hagyva áttértem a rendezésre. 2019-től főállásban a Móricz Zsigmond Színház művészeti vezetőjeként irányítom annak szakmai életét, mellette szabadúszó rendezőként dolgozom országszerte. 2021-ben társrendezőként működtem közre egy Nemzeti Filmintézet által finanszírozott nagyjátékfilm elkészítésében, melyet beválogattak a Fantasporto nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjába, ahol díjat is nyert.

Munkáimban ugyan mindig meghatározó szerephez jut a vizualitás és a zene, legfontosabb számomra mégis az ember lelkivilágának, érzéseinek őszinte feltárása. Hiszek a művészet világjobbító hatásában, ennél kisebb célkitűzéssel soha semmibe nem kezdek bele.

Befogadó színház
Csokonai Színház, Debrecen