Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Győri Nemzeti Színház
2023. 04. 19., 15:00
Társulat:
Klaipėdos Lėlių Teatras (Litvánia) és Lutkovno Gledališče Ljubljana (Szlovénia)
Fotó: Kristijonas Lucinskas
Gyermek- és ifjúsági színház

Alagút

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Győri Nemzeti Színház
2023. 04. 19., 15:00
Társulat:
Klaipėdos Lėlių Teatras (Litvánia) és Lutkovno Gledališče Ljubljana (Szlovénia)
Rendező:
Miha Golob
Művészeti vezető, díszlettervező: 
Miha Golob
Jelmeztervező: 
Dajana Ljubičić
Dramaturg: 
Mojca Redjko
Zeneszerző: 
Andrius Šiurys
Virtuális tartalom tervező: 
Borut Kumperščak
Világítástervező: 
Gregor Kuhar, Tomas Zinkus
Bábkészítők, egyéb alkotók: 
Kamilė Andriuškaitė, Kęstutis Bručkus, Vytautas Kairys, Renata Kutaitė-Raudonienė, Miha Arh, Gašper Malnar, Barbara Kanc k.g., Filip Šebšajevič k.g.
Szinopszis

Az előadás a fény és a sötétség animációjára épül. Egy úgynevezett „darkground” sötét játszóteret teremt, ahol asszociatív vizuális és hangképek jönnek létre, amelyek a félelemhez és a bátorsághoz kapcsolódó játékos kérdéseket vetnek fel. A látványszínházban a cselekmény a fény, mint alapanyag felhasználása nyomán jön létre, amely figyelembe veszi annak fizikai, kémiai és szimbolikus tulajdonságait. Az Alagútban a művészek animálják és meghatározzák a fény és a sötétség különböző formáit, felfedve mozgását és karakterét, míg végül az érzékelhető jelenséget médiummá alakítják át. A gyerekközönség az asszociatív játszótérben szabadjára engedheti a fantáziáját, és csiszolhatja kreativitását. A felnőttek pedig érzékenyen reflektálnak ennek a mindenütt jelenlévő, megfoghatatlan anyagnak a különböző megjelenési formáira, dimenzióira, amelyeket szinte lehetetlen egy pillantásra megragadni.

Közreműködők
Kęstutis Bručkus
Vytautas Kairys
Renata Kutaitė-Raudonienė
Monika Mikalauskaitė-Baužienė
Kiegészítő információk
Időtartam: 50 perc
Nyelv: Magyar
Felvonások: 1
Korhatár: 5 éves kor felett
A rendező
Miha Golob

Miha Golob színházi és bábszínházi rendező számos díjat nyert a bábművészet területén külföldön és hazájában egyaránt. Eredeti koncepciói többségében a felfedezés és az anyaggal való játék ötletén alapulnak. Előadásaiban rendszerint lehetőséget nyújt a nézőknek az aktív és kreatív részvételre. 2017-ben Akvárium című vízi kalandot rendezte a ljubljanai bábszínházban.

Az elmúlt évadban pedig újabb kísérletet tett az analógiára a Sand Pit előadással, ami ismét kreatív, társadalmi és civilizációt aktivizáló játszóteret biztosít a nézők számára. 2022. októberében az EU Mapping projekt keretében visszatért a ljubljanai Bábszínházba, hogy megalkossa a legújabb darabját, az Alagútat, amelyben a fény és a sötétség kontrasztja jelenti a fő kutatási témát és egyben az előadás központi szimbólumát is.

Befogadó színház
Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház