Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Művészetek és Irodalom Háza, Pécs
2023. 04. 22., 17:00
Társulat:
Drew Colby
Bábszínház

Az árnyékom és én

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Művészetek és Irodalom Háza, Pécs
2023. 04. 22., 17:00
Társulat:
Drew Colby
Szerző:
Drew Colby
Rendező:
Drew Colby
Díszlettervező: 
Drew Colby
Jelmeztervező: 
Drew Colby
Koreográfus: 
Drew Colby
Dramaturg: 
Drew Colby
Composer: 
Pachelbel, Debussy, Saint-Saens, Ravel
Szinopszis

Az Én és az árnyékom című előadás egy élőben, a szemünk előtt alkotott rajzfilmet idéz, amelyet csupán sötétségből és fényből jött létre. Egy férfi és az árnyéka találkoznak és egy hihetetlen, fantáziadús és árnyakkal teli utazásra indulnak, ahol különböző árnylények jelennek meg, kapcsolatba lépnek egymással, majd átalakulnak.

Az előadás minimális szöveget használ, a klasszikus zene szokatlan interpretációival, illetve non-verbális hangeffektusokkal kiegészítve. A szereplők közti találkozások kibontakoznak, apró történeteket hozva létre. Sok közülük vicces, néhány pedig szívet melengető. Az árnyéknyuszi például egy egyszerű bűvésztrükk részeként jelenik meg, majd a show egy színes és lenyűgöző fináléval zárul, amelyben egyszerre több árnyékfigura is megjelenik – és mindez összesen két kézzel!

Közreműködők
Drew Colby
Kiegészítő információk
Időtartam: 45 perc
Felvonások: 1
Korhatár: 4
A rendező

Drew Colby ötéves kora óta játszik bábokkal, és karrierje előrehaladtával egyre jobban érdekelték a bábjáték efemer formái, mígnem 2010-ben a kézárnyékok ősi művészetére szakosodott. Főleg autodidaktaként, önmagát képezve dolgozott, és turnézott.

Eddigi pályafutása alatt öt kontinens színházaiba és helyszíneire sikerült eljutnia. Olyan TV-műsorokban volt látható, mint a Not Going Out (BBC), 8 out of 10 Cats does Countdown (C4), Trust (BBC) and Game of Talents (ITV). Műsorai díjakat nyertek, köztük a 2018-as Phoenix Arts Club kabarédíjat a londoni West Enden, valamint a 2019-es Newcastle-i Bábszínházi Fesztivál legjobb előadásának járó közönségdíját. Drew harmadik lett a Das SuperTalent (Germany's Got Talent) 2021-ben.

Befogadó színház
MárkusZínház egy Bábszínház