Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Szegedi Nemzeti Színház
2023. 05. 18., 19:00
Társulat:
MM Contemporary Dance Company
Elegia. Fotó: Tiziano Ghidorsi
Tánc

Ballad

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Szegedi Nemzeti Színház
2023. 05. 18., 19:00
Társulat:
MM Contemporary Dance Company
Szerző:
Enrico Morelli, Mauro Bigonzetti
Rendező:
Enrico Morelli, Mauro Bigonzetti
Koreográfus:
Enrico Morelli, Mauro Bigonzetti
Díszlettervező, koreográfus: 
Enrico Morelli
Díszlettervező, koreográfus: 
Mauro Bigonzetti
Jelmeztervező: 
Nuvia Valestri
Jelmeztervező: 
Silvia Califano
Zene: 
Frédéric Chopin, Giuseppe Villarosa, CCCP - Fedeli alla linea, Leonard Cohen, Prince, Frank Zappa, Nick Cave, Arvo Paart, Nina Simone
Szinopszis

A BALLAD az MM Contemporary Dance Company két egyfelvonásos táncjátéka. Míg az ELEGIA_CARE LANDSCAPES Enrico Morellinek, az együttes koreográfusának munkája, addig a BALLAD, az est címadó darabja, Mauro Bigonzetti műve.

ELEGIA_care landscapes 

A táncmű rólunk szól, akik a saját utunkat és identitásunkat keressük. Az Elegia_care landscapes az elveszett pillanatok és kapcsolatok története, kutatás az ember emlékezetében olyan képek és tájak után, amelyek egykor ismerősek voltak. A tánc különböző utak és pályák forgatagává, látszólag egy ősi káosszá válik, egészen a nyugalom visszatéréséig, amely magában hordozza a döntést, hogy átadjuk-e magunkat a megújult reménynek és újjászületésnek.

BALLAD 

A darab portré és tisztelgés a 80-as évek emléke előtt. Zenei képek általi narráció, amely feleleveníti a kor szenzációit, kitörő eufóriáját, „kollektív ostobaságát”, és „feladott álmait”. Életre hívja az akkori idők életérzését, a kreatív alkotói kísérletezés levegőjének „illatát”, azt az időszakot, amelyben a társadalmat a lendület ritmusa és a változás izgalma folyamatos változásra késztette. A darab magával ragadó zenei dramaturgiára épülve kelti életre a korabeli művészeket és a hősöket. 

Közreműködők
Emiliana Campo
Lorenzo Fiorito
Mario Genovese
Matilde Gherardi
Fabiana Lonardo
Alice Ruspaggiari
Nicola Stasi
Giuseppe Villarosa
Rossana Samele
Leonardo Zannella
Kiegészítő információk
Időtartam: 90 perc
Felvonások: 2
Korhatár: nincs
A rendező

MAURO BIGONZETTI

Mauro Bigonzetti Olaszország leismertebb koreográfusa. Táncos pályafutása 1979-ben, Rómában indult a Balletto del Teatro dell’Opera-nál, majd Reggio emiliában folytatódott 1983-ban, ahol csatlakozott az Aterballetto társulatához. A későbbiekben jelentősebb nemzetközi balett és tánc együttesek megbízásain dolgozott, köztük a La Scala Ballet, N.Y.C. Ballet, Bolshoi Ballet, Staatsballett Berlin, Gulbenkian Foundation, stb…

Különleges kollaborációja az MMCDC-vel 2020-ban vette kezdetét, amikor a Duetto Inoffensivo-t koreografálta nekik. A Ballada az első alkotás, ami kifejezetten az együttes számára készült.

ENRICO MORELLI 

Táncos, koreográgus. A római Accademia Nazionale Danza-ban tanult és itt végezte el a tanári képzést is. Olaszországban számtalan koreográfus  versenyen nyert és táncosként az Olasz Köztársaság Ezüst Medáljával tüntették ki 2001-ben. Olaszországban az MMCDC, az Astra Roma Ballet, a Palermo InDanza, a Company KAOS-Firenze és a Teatro Massimo of Palermo számára koreografált, külföldön a Szegedi Kortárs Balettel és a Miluwaukee Ballettal dolgozott együtt. 2004 óta táncos az MMCDC-nél és az Agora Coaching Project társ-igazgatója, amely egy haladó tréning program profi táncosok számára.

Befogadó színház
Szegedi Nemzeti Színház
Díjak, elismerések
DANZA & DANZA AWARD 2022 Best “Italian Production” of the Year