Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Budapesti Operettszínház
2023. 06. 10., 19:00
Társulat:
Compagnie Lychore
2022 Aix-les-Bains Operetta Festival - Díszlet- és látvány: Frederique Varda
Zenés színház

Csárdáskirálynő

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Budapesti Operettszínház
2023. 06. 10., 19:00
Társulat:
Compagnie Lychore
Szerző:
Kálmán Imre - Leo Stein - Jenbach Béla
Rendező:
Jean-François Vinciguerra
Díszlettervező: 
Jean-François Vinciguerra
Jelmeztervező: 
Maison Grout
Koreográfus: 
Estelle Danvers
Dramaturg: 
Jean-François Vinciguerra
Szinopszis

Semmi sem igaz, semi sem hamis; minden csak álom, hazugság, csak a szív illúzója, hogy a hiú remény tartós. Az egyetlen igazságunk,  emberek, a fájdalmunk. Az a villanás a szemünkben, amelyet életnek nevezünk, alig egy percig fénylik föl ragyogó lelkünben, Hadd aludjon ki, világoljon föl másutt! Alphonse de Lamartine.

Kálmán elbűvölő zenéje megérint szívünk és lelkünk mélyéig. Bolondozás, elrendezett házasságok, szerelmi viszonyok barátok között. A történet ma is érvényes, de mivel egy hatalmas, az egész világot érintő konfliktus előestéjén játszódik, hihetetlenül fontossá válik a szerelem bármi áron. Meg kell védenünk az elveinket, az érzéseinket, az értékeinket egy olyan kábulatban, amikor nem tudni, mit hoz a holnap. A lét felszínessége a csárdás hangjaira, megszínezve a jövő nélküli reménnyel…

2022 Aix-les-Bains Operetta Festival - Díszlet- és látvány: Frederique Varda

Közreműködők
Sylva Maresco - Erminie Blondel
Stázi grófnő - Eve Coquart
Liebensdorf hercegnő - Estelle Danvers
Liebensdorf herceg - Antonel Boldan
Boni gróf: Philippe Do
Ritter Ferenc - Philippe Ermelier
Léopold-Marie herceg - Jean-François Vinciguerra
Rohndorf ezredes - Yvan Rebeyrol
Kiegészítő információk
Időtartam: 160 perc
Nyelv: Francia nyelven, angol felirattal
Felvonások: 3
Korhatár: nincs
A rendező
Fotó: Klokniczer-Sárdi Petra

JEAN-FRANÇOIS VINCIGUERRA igazi kaméleon, lírai művész, rendező és színész egyszerre. Számos sikert aratott már 17 éves kora óta, akkor debütált Don Arias szerepében a Comédie-Français színészeivel Pierre Corneille Le Cid című filmjében.

Tanulmányait a párizsi Nemzeti Színházi és Művészeti Iskolában, a párizsi Nemzeti Zeneművészeti Konzervatóriumban és a Párizsi Nemzeti Opera Lírai Művészetek Iskolájában végezte. Duális képzettségének köszönhetően, korán kitűnt bassz-baritonként franciaországi és nemzetközi színpadokon: a Párizsi Nemzeti Operában (Bastille), a Bordeaux Nemzeti Operában, a Toulouse-i Capitol, Montpellier, Nancy, Avignon, Tours, Metz, Marseille, Nizza operaházaiban, a Szöuli Művészeti Központban, Sirifort Auditoriumban (Új Delhi), a Baden-Baden Operában, a Monte-Carlo Operában, a Puccini Fesztiválon Torre del Lagoban, az Utrechti Barokk Zenei Fesztiválon, a Teatro da Trindadban (Lisszabon), a Bécsi Kammer Operban, vagy a Liège-i Királyi Operában.

Többek között az alábbi szerepeket játszotta: Bartolo – A Sevilla-i borbély, Geronte di Ravoir – Manon Lescaut, Mephisto – Faust, Dulcamara – Szerelmi bájital, Ochs báró – A rózsalovag, Jupiter – Platée, Capulet gróf – Rómeó és Júlia, Don Pedro tábornok – Beatrix és Benedek, Négy ördög – Hoffmann meséi, Az erő márkija – A karmeliták párbeszédei, Calchas – Szép Heléna, Jupiter - Orpheus a pokolban, Frank – A denevér; olyan neves karmesterek vezényletével, mint például Nello Santi, Jacques Lacombe, Mark Ermler, Myung Whun-Chung, Bertrand de Billy és Anton Guadagno.

Rendezései közül említsük meg Hervé Kerekasztal lovagjait a Lausanne-i Operában és a Don Giovannit a Grand Avignoni Operában. Ezen kívül a főbb munkái: A sevillai borbély, Szép Heléna (Lacoste fesztivál / Pierre Cardin), Adolphe Adam Ha én lennék király (Sirifort Auditorium Új-Delhiben), A Muzsika hangja (Verviers Színház és Welkenraedt Fesztivál), Carmen (St Denis de la Réunion Stadion), Szerelmi bájital - Sonia Yonchevával - ("Music at the Heart" - Antibes Fesztivál), La Cenerentola (Lyoni Kamarazenekar), Az Akrobaták, Louis Ganne operája (Metz, Avignon, Limoges-i Operaházak).

Jean-François Vinciguerra részt vett a francia televízió különböző műsoraiban is ("Musiques au Coeur", "Du Côté de chez Fred", "Musique et Compagnie") és számos francia és nemzetközi verseny győztese.

Befogadó színház
Budapesti Operettszínház