Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Nemzeti Táncszínház, Budapest
2023. 05. 22., 19:00
Tánc

Csillagok találkozása – Nemzetközi Balettgálaelőadás

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Nemzeti Táncszínház, Budapest
2023. 05. 22., 19:00
Rendező:
Sándor Zoltán
Szinopszis

A Nemzeti Táncszínház nagytermében ’Csillagok találkozása’ címmel nemzetközi balettgálaelőadás keretében jelentős balettegyüttesek táncművészei, operaházak szólistái, illetve jövőbeli reménységei kápráztatják el a nagyérdeműt.

A gálaest során számos különböző nemzetiségű táncművészt üdvözölhetünk a világot jelentő deszkákon Budapesten, akik büszkén képviselik azt a nemzetet, ahonnan származnak, és azt az országot is, ahol jelenleg táncolnak és élnek.

Az előadás során közismert balett- illetve modern táncelőadásokból származó szólók és pas de deux-k kerülnek bemutatásra. Az előadásban a klasszikus balettől a modern táncstíluson keresztül a kortárs táncig látható lesz, az örökzöld dallamok felcsendülése kíséretében.

A fellépő táncművészek lélegzetelállító tánctechnikájukkal és szemet kápráztató esztétikájukkal részesítik a közönséget feledhetetlen élményben. Ez a gála a művészet ünnepe, amelynek célja, hogy egyesítse és összekösse az embereket, a legkülönbözőbb nemzeteket, melynek a tánc, mint non-verbális kommunikáció a lehető legalkalmasabb eszköze.

Közreműködők
A Dán Királyi Operaház balettegyüttese
Győri Balett
Holland Nemzeti Balett
Pécsi Balett
Portugál Nemzeti Balett
A Román Nemzeti Operaház balettegyüttese
Spanyol Nemzeti Balett
Szegedi Kortárs Balett
Szlovák Nemzeti Balett
Teatro dell'Opera di Roma
Kiegészítő információk
Időtartam: 90 perc
Felvonások: 2
Korhatár: 10
Befogadó színház
Nemzeti Táncszínház, Budapest