Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Bethlen Téri Színház, Budapest
2023. 04. 27., 14:00
2023. 04. 27., 19:00
2023. 04. 28., 09:00
2023. 04. 28., 14:00
Társulat:
Des châteaux en l'air
Des châteaux en l'air: Danubia - fotó: Raoul Gilibert
Des châteaux en l'air: Danubia - fotó: Raoul Gilibert
Tánc

Danubia – A vizek tükre

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Bethlen Téri Színház, Budapest
2023. 04. 27., 14:00
2023. 04. 27., 19:00
2023. 04. 28., 09:00
2023. 04. 28., 14:00
Társulat:
Des châteaux en l'air
Szerző:
Ramona Poenaru & Gaël Chaillat
Rendező:
Ramona Poenaru & Gaël Chaillat
Díszlettervező: 
Olivier Benoît
Zeneszerző: 
Étienne Haan
Szinopszis

Magával ragadó multimédiás élmény, melyben a lábad is vizes lesz! 

Danubia - A vizek tükre című előadás során a közönség egy képzeletbeli utazást él át a Dunán, a forrástól a torkolatig. A nézők egy különleges multimédiás eszközökkel és tárgyakkal felszerelt térben vesznek részt az előadáson, ahol – interaktív módon – maguk is hozzájárulnak az előadás létrejöttéhez. 

Öt stábtag – egy zenész, egy képzőművész, egy színész és két színpadi operátor – kalauzolja végig a résztvevőket ezen a szöveg nélküli utazáson, amit az alkotók hangokkal, képekkel, mozgással, tárgyakkal tesznek átélhetővé, miközben – szó szerint – csorog a víz a talpunk alatt. Az előadás minden szakasza egy-egy képkeretet jelent, amelyet a dunai történelem és kultúra, valamint az utazás valódi élménye ihletett: germán folyómitológia, bécsi tánc és festészet, dunai zene és nyelvek, balkáni határháborúk, viharok és árvizek, emberi építészet és emlékezet. A témák és helyek, a múlt és a jelen nevezetességei keresztezik egymást, összekeverednek és felfedezőútra hívják a közönséget a Dunán.

Az előadás a Bethlen Téri Színház meghívására érkezik a Színházi Olimpiára.

Közreműködők
Ramona Poenaru
Gaël Chaillat
Yann Argenté
Étienne Haan
Lou Zimmer
Kiegészítő információk
Időtartam: 75 perc
Nyelv: Eredeti nyelven, magyar és angol felirattal
Felvonások: 1
Korhatár: 8
A rendező
Ramona Poenaru & Gaël Chaillat - fotó: Odeta Catana
Ramona Poenaru & Gaël Chaillat / Odeta Catana

Ramona Poenaru képzőművész, előadóművész és Gaël Chaillat színész, rendező 2013-ban, Strasbourgban alapítottak társulatot Des châteaux en l'air (Kastélyok a levegőben) néven, H.D. Thoreau, amerikai filozófus idézete nyomán. 

Hibridizációt, az előadóművészet, installációk, részvételi eszközök keresztezésének lehetőségét keresik munkájuk során. Projektjeiket színházakban, művészeti galériákban, közterületeken, iskolákban, kertekben, erdőkben és más természeti helyszíneken fejlesztik. Kapcsolódási lehetőségeket kutatnak a filozófia, a pedagógia, az antropológia, a tudomány és az építészet területe felé. Előadásaik mindig a nyilvánosság bevonásával és részvételével épülnek fel. 

Két nagy projektjüket (Cabins; Public Body), melyeket folyamatosan fejlesztenek, több mint húsz variációban mutatták be Franciaországban, Németországban, Romániában, Szlovákiában, Iránban és Indiában.

Befogadó színház
Bethlen Téri Színház