Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Győri Nemzeti Színház, Kisfaludy Terem
2023. 04. 17., 15:00
2023. 04. 18., 11:00
Társulat:
Šeiko Šokio Teatras, Litvánia
Fehér altató - fotó: Mindaugas Riauka
Gyermek- és ifjúsági színház

Fehér altató

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Győri Nemzeti Színház, Kisfaludy Terem
2023. 04. 17., 15:00
2023. 04. 18., 11:00
Társulat:
Šeiko Šokio Teatras, Litvánia
Rendező:
Agnija Šeiko
Díszlet- és jelmeztervező: 
Artūras Šimonis
Koreográfus: 
Agnija Šeiko
Zeneszerző: 
Kristijonas Lučinskas
Producer: 
Goda Giedraitytė
Szinopszis

A Fehér altató minimál látványilágú, ugyanakkor esztétikailag nagyon vonzó táncelőadás a litván mitológiában gyökerező mesékkel bűvöli el a gyerek nézőket, miközben a minket körülvevő világra is reflektál. Például, hogy magyarázzuk el egy gyereknek, hogy miközben hosszú órákat töltünk a munkahelyünkön, vagy akár még külföldre is utazunk, ők mindig velünk maradnak a gondolatainkban, mindig szeretjük őket, és gondoskodunk róluk.

Ez az érzékeny, meleg hangulatú előadás arról szól, hogy Nyuszi megérkezik ebbe az álomvilágba, ahol találkozik az édesanyjával, Nyúl Anyóval, és barátságot köt, megismeri a nagymamáját, Tehénkét, és a szomszéd Kacsát. A Fehér altató már számos fesztiválon bemutatkozott, többek között Berlinben (DE), a Kortárs Litván Táncfesztivál keretében. Vilniusban (LT) a “Más Színházat a Gyerekeknek” Fesztiválon, “Kids Euro“ fesztiválon Washingtonban (USA), és a Kínai Gyerekszínházi Fesztiválon, valamint a Dance City Fesztiválon New Castle-ben (UK).

Közreműködők
Agnija Šeiko
Darius Berulis
Inga Kuznecova
Dovilė Binkauskaitė
Kiegészítő információk
Időtartam: 40 perc
Felvonások: 1
Korhatár: 3 éves kor felett
A rendező
Agnija Šeiko

Agnija Šeiko, több nemzetközi díjat elnyert kortárs litván koreográfus. Európa-szerte ismert és elismert alkotó. Munkáiban egyedi esztétikát, interdiszciplináris megközelítésmódot képvisel, érzékenyen reagál a szociális témákra, és széles spektrumú formavilág jellemzi alkotásait. Több, mint 30 táncszínházi előadást hozott létre, amelyek meghívást kaptak különböző táncfesztiválokra Litvániában és külföldön.

Befogadó színház
Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház
Díjak, elismerések
Jelölés a legmagasabb litván színházi elismerésre az “Arany Szín Kereszt” díjra a gyermek és ifjúsági színházi kategóriában.