Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Csokonai Fórum, Debrecen
2023. 05. 12., 19:00
Társulat:
Debreceni Csokonai Színház
Színház

Finálé

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Csokonai Fórum, Debrecen
2023. 05. 12., 19:00
Társulat:
Debreceni Csokonai Színház
Szerző:
Pass Andrea
Rendező:
Pass Andrea
Díszlettervező: 
Tihanyi Ildi
Jelmeztervező: 
Tihanyi Ildi
Dramaturg: 
Garai Judit
Zeneszerző: 
Bartha Márk
Szinopszis

Történetünk pixelei, a legendás sztárpedagógus, Káldi Helga bukása és tanítványa, a kilenc éves Pál Berci rejtélyes halála köré szerveződnek. A mozaikokat olykor különös, máskor középszerű közszereplők tologatják kedvük szerint, miközben könyörtelenül peregnek az idő TikTok másodpercei, megalkotva az örök jelen szédületét.

A Sodrás utcai általános iskola titkát szereplőink netnárcizmusa, valamint ürüléke keni össze. A valóság, mint egy százlábú eliszkol az ego vakító fénye elől, repedésbe bújik, csak éjszaka merészkedik elő, hogy átsétáljon az alvó arcokon. Szereplőink álmaiban még felsejlik valami a múltból, egy Nirvana-dal, egy Rembrandt-festmény, amit reggel egy frissítés könnyedén kitöröl.

Kollektív tudatkimerülésben ébrednek, önként jelentkezve a felejtés Fináléjába, hogy eljátszhassák a bukott angyalok műsorát.

Közreműködők
Gelányi Imre m.v.
Herczeg Tamás
Mercs János
Ráckevei Anna
Réti Adrienn m.v.
Tolnai Hella
Wessely Zsófia
Vilmányi Benett m.v.
Kiegészítő információk
Időtartam: 110 perc
Nyelv: magyar nyelven, angol felirattal
Felvonások: 1
Korhatár: 18
A rendező

Pass Andrea 1979-ben született, Győrben nőtt fel. 1994-1998 között a helyi Kazinczy Ferenc Gimnáziumban tanult. 1999-2004 között a Veszprémi Egyetem színháztörténet szakán tanult és szerezte diplomáját. 2005-2006 között a Magyar Rádió Nyugat-Dunántúli Régió stúdiójának hírszerkesztője volt.

2007-2010 között a Pintér Béla Társulatban dolgozott rendezőasszisztensként. 2007-2008 között részt vette a CEU forgatókönyvíró képzésén. 2011-2012 között a KOMA Társulat és mellette a százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola drámapedagógusa volt. 2010-től annak megszűnéséig a Szptunyik Hajózási Társaság rendezője, rendezőasszisztense volt. Számos drámát írt, melyeket színpadra is állított.

Befogadó színház
Csokonai Színház, Debrecen