Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Budaörsi Latinovits Színház
2023. 05. 11., 19:00
Társulat:
Vaba Lava Színház, Tallinn
Színház

Két garázs

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Budaörsi Latinovits Színház
2023. 05. 11., 19:00
Társulat:
Vaba Lava Színház, Tallinn
Szerző:
Vaba Lava Színház, Tallinn
Rendező:
Elmārs Seņkovs
Díszlettervező: 
Illimar Vihmar
Zeneszerző: 
Edgars Makens
Fénytervező: 
Emil Kallas
Szinopszis

Egy őszinte és humoros történet arról, hogy milyen férfinak lenni. Két észt és két lett férfi posztszovjet garázsukból osztja meg velünk legmélyebb gondolatait, életfilozófiáját, történeteit a boldogság kereséséről. Az előadás során sok fontos kérdésre választ kaphatunk. Például, hogyan készítsünk valami hasznosat üres műanyag palackokból? Hogyan szokjunk le a dohányzásról? Ki gondolkodik gyorsabban – egy észt vagy egy lett? Hogyan nyerjük el egy nő szívét, ha csak egy darab papír van nálunk?

Elmārs Seņkovs lett rendező egy különös garázstérre összpontosít, amely menedéket jelentett mind a homo sovieticusnak, mind a demokratikus köztársaság új polgárának. A Két garázs egyszerre játszódik Észtországban és Lettországban, és olyan fiatal férfiak történetét mutatja be, akik éppen akkor érik el a felnőttkort, amikor országuk elnyeri függetlenségét. Mi van akkor, ha a régi és az új világ is idegennek tűnik? Hogyan lehet összeegyeztetni az ellentétes társadalmi elvárásokat, életcélokat, összeesküvés-elméleteket? Mi van, ha az apától örökölt garázs az egyetlen biztonságos menedék?

Közreműködők
Simeoni Sundja
Karl Robert Saaremäe
Matīss Budovskis
Agris Krapivņickis
Kiegészítő információk
Időtartam: 110 perc
Nyelv: Angol nyelven, magyar szinkrontolmácsolással
Felvonások: 1
Korhatár: nincs
A rendező

Elmārs Seņkovs – elismert lett rendező, a Lett Egyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán és a Lett Kulturális Akadémián szerzett diplomát. 2022-ben választották a Lett Nemzeti Színház művészeti vezetőjének. Rendezett előadásokat különböző lett, litván és orosz színházak számára. 2019-től a Lett Kulturális Akadémia rektorhelyettese, ahol rendezőket és színészeket is tanít. Érdekli a klasszikus lett és a világirodalom.

Befogadó színház
Budaörsi Latinovits Színház