Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Nemzeti Színház
2023. 05. 07., 19:00
Társulat:
Teatro de Babel
Fesztivál:
9. MITEM
Teatro de Babel: Moszkva
Színház

Moszkva

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Nemzeti Színház
2023. 05. 07., 19:00
Társulat:
Teatro de Babel
Fesztivál:
9. MITEM
Szerző:
Aurora Cano
Rendező:
Aurora Cano
Díszlettervező: 
Jesús Hernández
Jelmeztervező: 
Jerildy Bosch
A Teatro de Babel ügyvezető producere: 
Jennifer Soler
Általános producer: 
Raul Munguia
Szinopszis

Három nő eltéved egy színházban a 21. század elején. Három színésznő, nézőt keresve, az orosz sztyeppéről a mexikói pusztába utazik. Lánytestvérek, művészek, gyújtogatók: három nemzedék képviselői kérdőjelezik meg a színház jelentőségét és saját életük  irányát, miközben olyan helyre igyekszenek,  ahol minden csodálatos, vagy ahol legalább meleg van.

Közreműködők
Amalia / Olga - Carmen Mastache
Ana / Masha - Teté Espinoza
Eri / Irina - Tamara Vallarta
Kiegészítő információk
Időtartam: 110 perc
Nyelv: Spanyol nyelven, magyar és angol felirattal
Felvonások: 1
Korhatár: 15
A rendező
Aurora Cano

Aurora Cano a Mexikói Nemzeti Színház társulatának művészeti igazgatója, rendezőként és színésznőként rendkívül változatos előadások létrehozásában vett részt. Szakterülete a klasszikus szövegek kortárs feldolgozásainak színrevitele.

Ízelítő rendezői munkáiból: Hisztéria, Lady Hamlet, Ilumináció, Cervantes vs Shakespeare, Álmok: Adela 5 élete, Moszkva és Ariadné Naxosban.

2004-ben Nicolás Alvaradóval megalapította a Teatro de Babel társulatot, és létrehozta az új művekre összpontosító DramaFest nemzetközi kortárs színházi fesztivált, amely 2019-ben elnyerte a Fővárosi Akadémia által a főváros legjelentősebb projektjei számára alapított „Mexikóváros Díjat". Az Egyesült Királysággal, Németországgal, az Egyesült Államokkal, Argentínával, Spanyolországgal, Chilével, Finnországgal, Ausztráliával, Franciaországgal, Oroszországgal és Svájccal készült  kooprodukciói révén a Teatro de Babel az egyik legjelentősebb nemzetközi kooprodukciós társulattá vált.

Megfigyelőként meghívást nyert a New York-i „Lark Theatre" programba, valamint zsűritagként a kolumbiai Bogotában rendezett „Kolumbiai Nemzeti Drámaírói Díj" zsűrijébe. 2013-ban a FONCA művészeti rezidensprogram kedvezményezettjeként a madridi Királyi Színművészeti Iskola vendégrendezője volt.

2019-ben a Moszkvai Művészeti Színházi Iskola meghívására a mexikói kortárs színház helyzetéről számolt be  a „Sztanyiszlavszkij Elektroszínház"-ban, majd a moszkvai Cervantes Intézetben nemzetközi együttműködési lehetőségekről tartott előadást.

2022 júniusában a mexikói Nemzeti Színház társulatának új művészeti vezetőjévé nevezték ki, és 2021 óta tagja az Alkotóművészek Nemzeti Hálózatának. 

Befogadó színház
Nemzeti Színház