Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Artus Kortárs Művészeti Stúdió, Budapest
2023. 06. 09., 20:00
Társulat:
The Grotowski Institute
Fesztivál:
9. MITEM
Négy – Fotó: Justyna Zadlo
Színház

Performing Poland – Négy

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Artus Kortárs Művészeti Stúdió, Budapest
2023. 06. 09., 20:00
Társulat:
The Grotowski Institute
Fesztivál:
9. MITEM
Szerző:
Marcin Herich
Rendező:
Marcin Herich
Koreográfia és játék: 
Daniela Komędera/Alina Bachara/Marta Zielonka, Katarzyna Pastuszak, Aleksandra Śliwińska, Monika Wachowicz
Zeneszerző: 
Angel, Kato Hideki, Mr Geoffrey & JD Franzke
Szinopszis

A Teatr A Part és az Amareya Színház tánc- és mozgáselőadása.

A Four színpadi kompozíciók sorozata, amelyet négy meztelen női performer, valamint a mozgás, tér, hang és fény együttes hatása határoz meg. A performance két független lengyel színházi társulat, a katowicei Teatr A Part és a gdański Amareya koprodukciójában született meg a Teatr A Part vezetőjének, Marcin Herichnek a rendezésében.

Négy performer, négy nő, négy ember, négy test.
Japánban és Koreában a „négy” szó és a „halál” szó azonos hangzásúak.
Az európai kultúrában a „négy” az emberi lény száma, az anyagot és az időbeli rendet szimbolizálja.
Mint a négy sarkalatos erény, a négy évszak és a négy elem.
Vagy az Apokalipszis négy lovasa.
És négy különösen is telhetetlen dolog: a mélység, a nő méhe, a föld és a tűz.
[Marcin Herich]

Közreműködők
Kiegészítő információk
Időtartam: 40 perc
Felvonások: 1
Korhatár: 18 éven felülieknek
A rendező

A TEATR A PART független színházi társulat, melynek alapító-igazgatója Marcin Herich rendező. A csoport színházi előadásokat, ill. speciális helyszínekre adaptált előadó-művészeti és szabadtéri előadásokat mutat be. A Teatr A Part a test és a mozgás, a forma és a vizuális narratíva színháza. Produkcióikat öt kontinens 28 országában mutatták be. A Teatr A Part kezdeményezője és szervezője az 1994 óta Katowicében megrendezett A Part Nemzetközi Előadó-művészeti Fesztiválnak (korábbi nevén A Part Nemzetközi Színházi Fesztiválnak), amely idén már 26 éves múltra tekint vissza. A Színház 2016-ban indította útjára az A Part Theatre egyéves színész-képzését, melynek keretében már két évfolyam is végzett. 2018-ban elnyerte a sziléziai újságírók Arany Maszk díját, mely egész addigi teljesítményük elismerését jelentette.

Az AMAREYA SZÍNHÁZ egy független fizikai színház, amelyet 2003-ban alapítottak Gdańskban. A színház három vezető színésze Katarzyna Pastuszak, Natalia Chylińska és Aleksandra Śliwińska; munkaformációjuk 2012 óta Amareya Theatre & Guests néven ismert. A művészek közel harminc előadást és projektet hoztak már létre, amelyek elsősorban a test köré összpontosulnak, mint ami a fizikai kifejezés és jelentés legfőbb eszköze. A munkacsoport különösen is érzékenyen tekint a különböző társadalmi témákra és a nők helyére a mai világban. Az Amareya Színház művészeti projektjei többféle előadó-művészeti műfajt is magukba foglalnak, beleértve a japán butō táncot, a kísérleti konceptuális táncot, a posztdramatikus színházat vagy épp a performance-művészetet. A színház projektjeit rendszeresen meghívják különböző lengyel és nemzetközi fesztiválokra. A csoport tagjai intenzív kapcsolatot tartanak fenn japán művészekkel és akadémikusokkal, ami több közös projekt forrása lett már.

Befogadó színház
Parastudio Egyesület