Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Artus Kortárs Művészeti Stúdió, Budapest
2023. 06. 09., 18:00
Társulat:
The Grotowski Institute
Fesztivál:
9. MITEM
Fotó: Justyna Zadlo
Színház

Performing Poland – Transportation

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Artus Kortárs Művészeti Stúdió, Budapest
2023. 06. 09., 18:00
Társulat:
The Grotowski Institute
Fesztivál:
9. MITEM
Rendező:
Anna Steller
Zeneszerző: 
Adam Witkowski
Szinopszis

Anna Steller performance-a
„Richard Schechner kulturális antropológus meghatározása szerint a ’transportatio’ mint ’keresztülvitel’ egy olyan folyamat, melynek részeként az ember egy egészen speciális élmény részesévé válik, ami hatása alá vonja és megérinti őt, majd miután kilép belőle, ismét visszakerül a folyamat elejére. A performance során a múlt eseményeivel és a jelen helyzetekkel kerülök viszonyba, megpróbálok más szemszögből közelíteni hozzájuk, hogy megtapasztalhassak egy különlegesen egzaltált érzést, egyensúlyozva a valóság és a látszat határán, a transz állapotában, miközben egyszerre vagyok önmagam és lépek párbeszédre a közönséggel.”

Közreműködők
Anna Steller
Kiegészítő információk
Időtartam: 60 perc
Felvonások: 1
Korhatár: 16 éves kor felett
A rendező
Anna Steller. phot. Michal Andrysiak

ANNA STELLER, táncos, performer és koreográfus; 1993-ban lépett először színpadra a Dada von Bzdülöw Színházban, melynek mind a mai napig aktív munkatársa. Éveken át készített táncelőadásokat, performance-okat és különféle speciális helyszínekhez kötött előadásokat. Számos koreográfussal, rendezővel és képzőművésszel dolgozott már együtt, így például: Krzysztof Leon Dziemaszkiewicz-cel, Anna Królikiewicz-cel, Anita Wach-hal, Maciej Salamon-nal, Ramona Nagabczyńská-val, Tomek Bazan-nal, Nigel Charnock-kal és Rebecca Lazier-rel. 2005-ben alapító tagja volt A Good Girl Killer zenekarnak, melyet jelenleg Magda Jędrával közösen irányít.

Performerként elsősorban az ’üzenet’ egyértelműségére, a radikális művészi megoldásokra koncentrál. Érdekli a páros munka, az eltérő érdeklődési körrel rendelkező alkotókkal való együttműködés, a művészeti területekről alkotott eszmecsere, amiből mindig valami új és friss minőség születik meg. A tánc- és előadó-művészet interdiszciplináris tereit kutatja évek óta, hogy az igazán fontos tartalmakat és fogalmakat megértse és közölni tudja a közönség felé. Alkotásait bemutatta többek között az Art Stations Alapítványnál, Poznańban; a Maat Fesztiválon, Lublinban; Máltán; a Poznań Fesztiválon; a L1 Kortárs Tánc Fesztiválon, Budapesten; a Body-Mind Fesztiválon, Varsóban; az Open’er Fesztiválon, Gdyniában; a Four Days and Festival of Naked Form
Fesztiválon, Prágában. Számos ösztöndíj és kitűntetés díjazottja: ld. Dance Web a bécsi ImPulsTanz Fesztiválon, ill. a Visegrádi Alap ösztöndíja. Két alkalommal nyerte el a Lengyel Kulturális Minisztérium művészeti ösztöndíját.

Befogadó színház
Parastudio Egyesület