Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Győri Nemzeti Színház, Nagyszínpad
2023. 04. 17., 17:00
Társulat:
Compagnia La Luna Nel Letto és a Teatri di Bari és a Cooperativa Crest közös előadása
Gyermek- és ifjúsági színházTánc

Piroska és a farkas

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Győri Nemzeti Színház, Nagyszínpad
2023. 04. 17., 17:00
Társulat:
Compagnia La Luna Nel Letto és a Teatri di Bari és a Cooperativa Crest közös előadása
Rendező:
Michelangelo Campanale
Jelmeztervező: 
Maria Pascale
Koreográfus: 
Vito Cassano
Dramaturg: 
Michelangelo Campanale
Szinopszis

A farkas prédára les. Mint minden erdei ragadozó, vadászik. Egyetlen cél vezérli csak, hogy csillapítsa az éhségét. Legfőbb zsákmánya nem más, mint Piroska. Álmában folyton Piroska jár az eszében, nem szeretne felsülni, ezért kieszel egy trükköt: a virágos mezőn akarja lépre csalni Piroskát. Ám, ez lehet, hogy az életébe kerül! Nincs mese, így lett megírva történet. De ebben az előadásban nem egy akármilyen farkas szerepel, hanem a nagybetűs Farkas, aki bár nem győzhet ugyan, de nem is pusztul el végleg. A szereplők közötti kapcsolatrendszert és a történet sodrását a tánc nyelvén tolmácsolja a nézőknek a társulat. A szöveg nélküli mozgásformát a 19. századi rajzfilmek világa inspirálta. A jelmezek, díszletek és a tánc szimbolikája Goya, Bosch, Leonardo da Vinci képi világát idézi fel. Ami egyszerűségében és örökkön örökké létezésében újra rajzolja a jól ismert történetet.

Közreműködők
Claudia Cavalli
Erica Di Carlo
Francesco Lacatena
Marco Curci
Roberto Vitelli
Kiegészítő információk
Időtartam: 50 perc
Felvonások: 1
Korhatár: 6 éves kor felett
A rendező

A LA LUNA LETTO társulat 2002-ben alakult gyerekszínházi és felnőttszínházi kutatások alapján, művészeti vezetője Michelangelo Campanale. Az ő profizmusának, és a művészeti és adminisztratív stábnak köszönhetően a gyerekszínházi előadások mellett kortárs és prózai bemutatókat is tartanak, olaszországi és nemzetkozi fesztiválokat, turnékat szerveznek. 2002-ben mutatták be az első díjnyertes darabjukat, a Csipkerózsikát, ezt követte Hemingwaytől “Az öreg halász és a tenger”, a “Hamupipőke – Az univerzumon át”, valamint “Az új ruha” E. De Filippo és L. Pirandello tollából. 2015-ben a “Cinema Paradiso” előadásuk nagy sikert aratott az Iberoamericano de Teatro Bogotà Fesztiválon.

A társulat legutolsó előadása, a Piroska 2018-ban debütált a Maggio all’Infanzia Fesztiválon, a Bari Theatres Taranto’s és a CREST társulattal közösen, Michelangelo Campanale rendezésében, a koreográfus Vito Cassano volt. A Piroska nemcsak a közönség tetszését nyerte el, a kritikusok is dicsérték a magas művészi színvonaláért, és az olaszországon belüli együttműködések megvalósításáért.

Befogadó színház
Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház
Díjak, elismerések
SPETTACOLO VINCITORE FESTEBA fesztivál fődíja' 2018
EOLO díj 2019.
Kortárs ifjúsági díj YOUNG&KIDS FIT FESTIVAL – LUGANO