Előadás(ok)
Ingyenes, regisztrációhoz
kötött
Helyszín és időpont:
Nemzeti Színház, Budapest
2023. 04. 22., 20:30
Fesztivál:
9. MITEM
Szakmai program

Suzuki Tadashi: A testben élő kultúra – Könyvbemutató

Előadás(ok)
Ingyenes, regisztrációhoz
kötött
Helyszín és időpont:
Nemzeti Színház, Budapest
2023. 04. 22., 20:30
Fesztivál:
9. MITEM
Szinopszis

A SCOT-Suzuki Társulat A trójai nők című előadása után tartott közönségtalálkozó keretén belül kerül sor Suzuki Tadashi: A testben élő kultúra című könyvének bemutatására a szerző részvételével.

A könyvbemutató további résztvevői Jámbor József (fordító), Szász Zsolt (szerkesztő) valamint Antal Zsolt (a könyvet kiadó Színház- és Filmművészeti Egyetem rektorhelyettese, a Németh Antal Drámaelméleti Intézet intézetvezetője).

Suzuki Tadashi: A testben élő kultúra 

(ford. Jámbor József és Fazekas Sándor, SZFE–Nemzeti Színház, Budapest, 2023)

Tadashi Suzuki, aki 1976-ban a világ egyik legnagyobb nemzetközi színházi központját hozta létre japán elhagyatott vidéki településén, Togában, nem csupán a világ egyik legjelentősebb színházi rendezője, a Nemzetközi Színházi Olimpia alapítója, hanem korszakalkotó gondolkodó is. Culture is the Body – A testben élő kultúra címmel végre magyarul is megjelenő kötetének színházelméleti írásaiban korunk alapvető kérdéseinek radikális megközelítésére törekszik. Filozófiája és képzési rendszere nem korlátozódik csupán a hagyományos japán színházi műfajok, a kabuki és a nó értékeinek megőrzésére és megújítására, élénken rezonál a 20. századi nyugat-európai színházkultúra nyugtalanító kérdéseire is. E könyv írásai aktuálisabbak, mint valaha: Tadashi Suzuki hitvallása, mely Európa és Ázsia aktív szellemi dialógusának fenntartását célozza, alighanem az egyedül esélyes program a 21. századi színház művelői számára.

Magyar és angol szinkrontolmácsolással

Előzetes regisztráció: [email protected]