Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Nagyerdei Szabadtéri Színpad, Debrecen
2023. 06. 12., 20:30
Társulat:
Soproni Petőfi Színház
A vadak ura
Színház

Vadak ura

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Nagyerdei Szabadtéri Színpad, Debrecen
2023. 06. 12., 20:30
Társulat:
Soproni Petőfi Színház
Szerző:
Egressy Zoltán
Rendező:
Pataki András
Zeneszerző : 
Sebestyén Áron
Dalszöveg : 
Müller Péter Sziámi
Kreatív ötletgazda : 
Vona Tibor
Szinopszis

Egy állati jó családi musical

A Tesla alkotóinak új egész estés musicalje követve a nagy klasszikus családi musicalek értékteremtő hagyományait (Oroszlánkirály, Dzsungel Könyve) látványos jelmezkavalkádban (Zséli Csilla), hihetetlenül dinamikus dalokkal (Sebestyén Áron) és koreográfiákkal (Re-Production, Benkő Dávid, Benkő-Morvai Veronika), valamint a térben elhelyezett 90nm LED falak által kínált 21. századi vizualitással, élethű animációkkal (Forward Productions) mutatja be a „NYOLC KLÁN” által vezetett nagyerdő életét, történetünkben megjelenítve az „ERŐSEK” klánjait, köztük a „Farkasok Szövetségét”, a „Rókák Nemzetségét”, és a „Medvék Klánját”, kik hol erejükkel, hol pedig sármjukkal vagy ravaszságukkal, – ki, ki a maga képességével – küzdenek a vágyott hatalom eléréséért.

Hűség, kaland, szerelem, misztika, szépség, a természet dicsérete, ének, zene, tánc, próza, költészet és a Tesla musicalben megszokott nagyívű slágerek, melyek az előadás után hosszú órákkal később sem mennek ki a fülünkből… Az új magyar musical mindezeket ötvözi és kínálja egy szeretnivaló, veszélyekkel és katartikus pillanatokkal bőven dúsított story-ban, melyhez a roppant látványos vizuális élménykeretet 80nm tematikusan megépített LED fal díszlet hívat majd biztosítani! A remekbe szabott alkotás nem csak gyermekeinknek készül! Az alkotóstáb – író: Egressy Zoltán, zeneszerző: Sebestyén Áron, dalszöveg: Müller Péter Sziámi, rendező: Pataki András, kreatív ötletgazda: Vona Tibor – ismét nagycsaládi szórakozást és feltöltődést ígér, mely időálló közönségbarát érték reméljük, hogy a covid hosszú bezártsága után kortól függetlenül ad majd valamennyiünknek élményekben gazdag kikapcsolódást.

Müller Péter Sziámi dalszövegíró, dramaturg:

“Állatos darabot eddig még nem írtam, de mindig nagyon szerettem volna. Agyar, Azuka, Szerafina és a többiek – a Vadak Ura karaktereire komoly munka és minőségi játék dalokat írni. Remélem, a nézők apraja, nagyja, hozzánk hasonló önfeledtséggel szórakozik majd az előadásokon.”

Egressy Zoltán író:

“Ritkaság, amikor egy felkérés és valamiféle megfogalmazatlan belső késztetés találkozik. Ez rövid időn belül már másodszor történik meg velem, ugyanazzal az alkotócsapattal, amelynek minden tagja profi módon, szívvel-lélekkel dolgozik. Emlékezetesen jó munkafolyamat eredményeként született meg a Tesla-musical, most pedig részese lehetek a Vadak Ura című új magyar produkciónak. Felnőtteknek is szóló mesét írni az igazság kereséséről, a szeretetről, az elfogadásról, lehetőség szerint érdekes figurákat teremteni, és azokat életre kelni látni nagy boldogság – remélem hasonlóképpen érzik majd a nézők is.”

Közreműködők
Agyar - Papp Attila
Azuka - Magyar Viktória
Wanda - Fésűs Nelly
Balkó - Szabó Máté
Hektor - Savanyu Gergely
Szerafina - Kisfaludy Zsófia
Agonisz - Ragány Misa
Gusztáv - Kósa Zsolt
Mira - Gábor Anita
Bódog - Budai Márton Zoltán
Kafa - Kristóf Dániel
Alfréd - Kósa Zsolt
Kiegészítő információk
Időtartam: 100 perc
Nyelv: Magyar
Felvonások: 2
Korhatár: nincs
A rendező

1971-ben született Sümegen. Általános- és középiskolai tanulmányait Pápán végezte. Szakirányú egyetemi diplomáját a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen szerezte meg,

színházi rendező szakon, de emellett a Pécsi Tudományegyetemen az okleveles felnőttképzési és művelődési menedzser (MA master) szakot is elvégezte. Előadóművész (felsőfokú szakképesítés – Nemzeti Filharmónia).

2000–2008 között vezető kommunikációs trénerként dolgozott az Állami Számvevőszéknél. 2004–2008 közötti években szervezési és gazdasági igazgató volt a Magyar Versmondók Egyesületénél, ahol jelenleg is szakmai alelnök. 2003 és 2009 között egyetemi oktatóként is dolgozott a Pécsi Tudományegyetemen, illetve 1995 és 2012 között igazgatta a Forrás Színházat, illetve Győrben az Újvárosi Művelődési Házat. Két évig (2010–2012) operatív igazgatója volt a Veszprémi Petőfi Színháznak, illetve a 2011 és 2016 közötti években művészeti vezetője az Evangéliumi Színháznak. 2012-től a Soproni Petőfi Színház igazgató–főrendezője.  

2021-től a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára. 2021-től a kecskeméti Katona József Színház művészeti tanácsadója, 2022-től művészeti vezető és általános igazgatóhelyettes.

Befogadó színház
Csokonai Színház, Debrecen