Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Budapest
2023. 05. 19., 15:00
Társulat:
Landestheater Linz, Austria
Van időd? / Isabella Campestrini
Gyermek- és ifjúsági színház

Van időd?

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Budapest
2023. 05. 19., 15:00
Társulat:
Landestheater Linz, Austria
Fesztivál:
PlayOn Fesztivál
Szerző:
Nele Neitzke & Team
Rendező:
Nele Neitzke
Díszlet- és jelmeztervező: 
Stefan Brandtmayr
Dramaturg: 
Elias Lehner, Martin Schönbauer
Szinopszis

Tudományos játék gyerekeknek az új történetmesélés PlayOn! projekt részeként

Alex biztosan elnézte az időt. Nincs más magyarázat arra, hogy miért nem jelenik meg az előadáson - általában annyira megbízható. Várni rá nem lehet, elvégre a közönség már megérkezett. Szóval mit lehet tenni? Az előadás kellékese készségesen segít elütni az időt, amíg Alex meg nem érkezik. De amikor végre sikerül kapcsolatba lépnie vele, a dolgok egész másképp alakulnak, mert úgy tűnik, hogy Alex bajba került. Ahhoz, hogy helyre álljon a rend, és Alex kiszabaduljon, a közönségnek és a színházi embereknek együtt kell működniük, és válaszolniuk kell az idővel kapcsolatos kérdésekre. A Johannes Kepler Egyetem Tudáscirkuszával, a Linzi Képzőművészeti Egyetem és a Felső-Ausztriai Alkalmazott Tudományok Egyetemének hallgatóival együtt a Landestheater Linz ifjúsági színházi tanszéke olyan történetet hozott létre, amelyben az idővel kapcsolatos kérdésekre játékos és tudományos módon válaszolnak.

Együttműködő partnerek: : Johannes Kepler University Linz, Circus of Knowledge, Arts University Linz, University of applied sciences Upper Austria, Creative Europe, PlayOn!, Landestheater Linz

Közreműködők
Isabella Campestrini
Kiegészítő információk
Időtartam: 60 perc
Nyelv: Német nyelven, magyar és angol felirattal
Felvonások: 1
Korhatár: 10 éves kor felett
A rendező

Nele Neitzke a hannoveri egyetemen szerzett mesterdiplomát német irodalom és neveléstudomány szakon. Párhuzamosan dolgozott az egyetem színházpedagógiai tanszékén, és rendezőasszisztensi feladatokat is ellátott. 2007-ben a Theater Ulmba szerződött, ahol színházpedagógusként, dramaturgként és rendezőként tevékenykedett. 2011-ben részt vett egy müncheni színházi menedzsment továbbképzésen.

2012 és 2016 között a würzburgi Mainfranken Színházban az ifjúsági színházi osztályt irányította. A 2016 óta Nele Neitzke a Landestheater Linz fiatal közönségért felelős osztályának vezetője. Színházi munkái meghívást kaptak többek között a 2011-es KUSS-Fesztiválra és a Bayerische Theatertagera, ahol 2015-ben első díjat nyert a JUNGER KLASSIKER - FAUST SHORT CUTS című darabjával. Több előadását is díjazta az osztrák STELLA gyerekszínházi fesztivál zsűrije.

Befogadó színház
Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Budapest