Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskola
2023. 05. 12., 09:00
2023. 05. 12., 11:00
Társulat:
Váróterem Projekt, Románia
Színház

Varjú Karcsi

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskola
2023. 05. 12., 09:00
2023. 05. 12., 11:00
Társulat:
Váróterem Projekt, Románia
Szerző:
Bertóti Johanna
Rendező:
Visky Andrej
Látványtervező: 
Gábor Zsófi
Dalok: 
Bertóti Johanna
Hangszerelés: 
Fehér Csaba
Mentor: 
Hajós Zsuzsa
Szinopszis

Karcsi, a varjúfiú izgatottan várja az első iskolai napot. A szülei a Schuhubert Zeneiskolában íratták, meggyőződésük, hogy csemetéjükre fényes énekesi karrier vár. Az iskolában azonban Karcsi már az első órán olyan felkavaró helyzetbe keveredik, amelyre egyáltalán nem számított, és amely gyökerestől megingatja az iskoláról és önmagáról alkotott előzetes képét. A Varjú Karcsi c. színházi nevelési előadás fontos kérdéseket boncolgat a szülő-gyerek, tanár-diák viszonyról, a barátságról, az elvárásokról, a pályaválasztásról. Mindezt úgy, hogy az alkotók alkalmat kínálnak a közönségnek az együttgondolkodásra, a közös játékra. Az előadás létrejöttét az Emberi Erőforrás Minisztériuma (EMMI) és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatta.

Közreműködők
Varjú Karcsi - Rácz Endre
Varjú úr - Csepei Zsolt
Varjúné - Veres Orsolya
Rigó Jancsi - Varga Hunor-József
Picinke - Veres Orsolya
Seregély Sanyi - Varga Hunor-József
Csalogány - Csepei Zsolt
Kiegészítő információk
Időtartam: 100 perc
Nyelv: magyar
Felvonások: 1
Korhatár: 7-12 éves korosztálynak
A rendező

Andrej 2011-ben diplomázott színészmesterségből a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen. A rákövetkező évben sikeresen felvételizett a New Haven-i Yale School of Drama rendező szakára, ahol 2015-ben Don Juan (Moliére) című vizsgelőadása megrendezése után megszerezte az MFA (Master of Fine Arts) képesítést.

Külföldi tanulmányai után hazatért Erdélybe, ahol szabadúszó rendezőként, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem óraadó tanáraként, illetve a Váróterem Projekt Független Színházi Társulat tagjaként tevékenykedett. Három országban (Románia, Magyarország és Amerika) és nyolc különböző színházban rendezett a legkülönbözőbb műfajokban. Jelenleg öt színházban vannak műsoron előadásai, többek között Visky András Caravaggio című darabja (Csíki Gergely Állami Magyar Színház, Temesvár), és a Horváth-Előd Benjáminnal közösen adaptált Alkésztisz (Váróterem Projekt, Kolozsvár).

Befogadó színház
Bethlen Téri Színház, Budapest