Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Budapest – Nagyszínpad
2023. 06. 11., 10:00
Társulat:
Teatro Paraiso S. A., Spanyolország
May Rodríguez Isla
Gyermek- és ifjúsági színház

Ablakok

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Budapest – Nagyszínpad
2023. 06. 11., 10:00
Társulat:
Teatro Paraiso S. A., Spanyolország
Szerző:
Rosa A. Garcia - Jesus Nieto
Rendező:
Jesus Nieto
Díszlettervező: 
Jesus Nieto
Jelmeztervező: 
Alejandra Calderón
Dramaturg: 
Jesus Nieto
Zeneszerző: 
Pedro Guirado
Szinopszis

Sötét éjszaka van, fütyül a szél és fagy odakint. Havazásról, ónos esőről számolnak be a hírek. Nem lehet kimozdulni a házból. A nő unatkozik odabent. Feszült. Lefőzi a kávéját, és kibámul az ablakon. Elmélázva mutatóujjával rajzolni kezd az ablakon lévő párafoltra. Az ablak színe hirtelen megváltozik. Az éjszaka sötét árnyai között egy lágy táncot lejtő lány sziluettje tűnik fel. A szél még hangosabban fütyül, majd szimfóniaként hömpölyög tovább. A tér tengeri kozmosszá lényegül. A halak és rákok lenyűgöző univerzumát korallok és különös növények erdeje lengi körül. A tengeri növényvilág holdfényben hullámzó végtagokkal teljesedik ki.

A közönség egy olyan utazásra indul a játék alapú előadás során, amely az élet korai szakaszát idézi fel. A felbukkanó képek megformálását és dekonstrukcióját vetíti elénk, varázslatos és fantasztikus asszociációkat hozva létre. Az árnyéktól a fényig, az absztrakttól a figuratívig a változó képek halmaza érdekes és szórakoztató, meglepő és álomszerű képzeteket társít a nézőkben.

Közreműködők
Rosa A. Garcia
Jone Amezaga
Kiegészítő információk
Időtartam: 40 perc
Nyelv: látványszínház ovisoknak
Felvonások: 1
Korhatár: 2–5 éveseknek
A rendező

Jesús Nieto, művésznevén Onírica Mecánica költői-mechanikus-képzeletbeli világokat alkot, a meglepetések mestere. Munkái megmártóznak a közelmúlt emlékezetében és feloldódnak a technológiai asszociációkban. 14 éve kísérletezik családi közönségnek szóló előadásokkal.

Legfőképpen a serdülők érdeklődési körének, szorongásainak és kortárs nyelvhasználatának specifikumaira fókuszál. Eredeti és innovatív előadásai több díjat is elnyertek. Legjelentősebb bemutatói: Alice és a láthatatlan városok, A zaj pletykája, Törékeny, A vakság morfológiája, Víz alatti cirkusz vagy Egy ember és egy hal rettenthetetlen utazása.

Befogadó színház
Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Budapest
Díjak, elismerések
Legjobb kisgyermekeknek szóló előadás díja – FETEN 2022.