Fesztivál ideje:
2023. 06. 09. - 2023. 06. 11.
Dalija Acin Thelander

SENSES Nemzetközi Fesztivál

Fesztivál ideje:
2023. 06. 09. - 2023. 06. 11.
Befogadó színház: Kolibri Színház, Budapest
Szervező: Kolibri Színház
Fesztiválinfó

A fesztivál fókuszában a legkisebb korosztálynak szóló érzékszervi észlelésen alapuló előadások állnak. A színházművészet különböző formáin keresztül kicsik és nagyok, nézők és színészek együttesen újra felfedezik a színekkel, hangokkal, anyagokkal és mozgással tarkított jelképes világot.

Az ebben a különleges kategóriában kimagasló produkciókat létrehozó művészek vallják, hogy a kreativitás és alkotás nem kor, hanem kíváncsiság kérdése. Európa-szerte elterjedtek a korosztály számára rendezett művészeti fesztiválok, amik hazai szinten még ritkaságnak számítanak.

Mind a kísérő szülők, mind a színházi szakma számára kiváló lehetőség, hogy a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház jóvoltából meghívott neves nemzetközi alkotócsoportok munkáit megismerhetik. A korai fejlődési szakaszban lévő apró közönség pedig az elemi impulzusok által közösségi színházi élményben vehet részt. 

A tervezett fellépők: Dalija Acin Thelander (Svédország), Theater De Spiegel (Belgium), De Stilte (Hollandia), I Entertaiment / La Baracca (India / Olaszország), Teatro Paraíso (Spanyolország), Theatre Madam Bach (Dánia).