Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Budapest
2023. 06. 09., 09:00
2023. 06. 09., 11:00
Társulat:
Theatre I-Entertainment (India)
Yeh Dunia Rangeen - Full of Colours / Színek
Gyermek- és ifjúsági színház

Yeh Dunia Rangeen – Színek

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Budapest
2023. 06. 09., 09:00
2023. 06. 09., 11:00
Társulat:
Theatre I-Entertainment (India)
Rendező:
Imran Khan
Díszlettervező: 
Imran Khan
Dramaturg: 
Valeria Fraberti, Imran Khan
Mentor: 
Valeria Fraberti
Produkciós vezető : 
Shweta
Szinopszis

Az ég is színes, a víz is színes. A napsugár szivárványszín. Az étel is színes. Minden gyümölcs színes. A legapróbb magvak is színesen ragyognak. A boldogság színpompás, a szomorúság szintén sokszínű. Minden érzelem színekhez társul szertelen. Az egész világ színekkel teli szüntelen. Különböző színek, formák, mozdulatok és ritmusok alkotják a produkció vázát. A színészi játék interakcióra is lehetőséget nyújt, miközben különböző érzékszervekkel kapcsolatos alapismereteket is szerezhetnek a gyerekek.

A Színek a társulat második csecsemőknek szóló előadása. Az előadást Bolognában mutatták be a "Visioni 2018" elnevezésű nemzetközi színházi fesztiválon és online a Pitara International TYA fesztiválon is szerepelt 2020-ban. Az előadás a La Baracca Teatre Testoni Ragazzi együttműködésével jött létre.

Közreműködők
Imran Khan
Shweta
Kiegészítő információk
Időtartam: 35 perc
Felvonások: 1
Korhatár: 1–4 éveseknek
A rendező

Imran Khan színész, rendező és mesemondó Delhiből. Több mint 20 éves karrierje során számos produkcióban szerepelt és több előadást rendezett, amelyek rangos fesztiválokra kaptak meghívást Indiában és külföldön egyaránt. Legjelentősebb munkái: a Bhasmasur - egy nonverbális zenésszínházi előadás, az Én szobám, én világom, a Sriratna hercegnő legendája, a Yeh Dunia Rangeen – (Színek) és a Három keleti mese. Új Delhiben alapította meg az indiai Theatre I-Entertainment Trust szervezetet, ami több mint 16 éve tart színház inevelési előadásokat, workshopokat, mesemondó foglalkozásokat.

Különböző nemzetközi színházi fesztiválokon való részvételével biztosítja a gyermekek megfelelő színházi nevelését. India, Dél-Korea, Srí Lanka, Irán, Olaszország, Hongkong, Dél-Afrika és Nepál különböző társulatainak meghívására Imran számos színházi kurzust tartott gyerkeknek pedagógusoknak és színházi szakembereknek. A TYA nagyköveteként Imran 6 évig az ASSITEJ International végrehajtó bizottságának tagjaként vett részt a szervezet munkájában. 7 évig az ASSITEJ India titkára, majd 3 évig elnöke volt. Imran jelenleg színházat tanít a Delhi Egyetemen, és újabb előadásokat készít az Theatre I Entertainment Trust társulatával.

Befogadó színház
Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Budapest