Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
E 10 Művelődési Ház Kamaraterem
2023. 06. 09., 10:00
2023. 06. 10., 10:00
Társulat:
de Stilte (Hollandia)
Gyermek- és ifjúsági színház

Do-re-mi-ka-do

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
E 10 Művelődési Ház Kamaraterem
2023. 06. 09., 10:00
2023. 06. 10., 10:00
Társulat:
de Stilte (Hollandia)
Rendező:
Helene Jank, Jenia Kasatkina
Díszlettervező: 
Ellen Knops, Jenia Kasatkina
Jelmeztervező: 
Jenia Kasatkina
Koreográfus: 
Helene Jank, Jenia Kasatkina
Zeneszerző: 
Helene Jank
Világítás : 
Ellen Knops
Szinopszis

A ritmusra ver a szív. Egy ütem mozgásba lendít minket, egy közös ütem, egy közös szív. Egy test ketyeg, egy száj zihál, egy has púposodik, egy tánclépés. Zenél minden, és minden párbeszéd. Kapcsot alkot táncos és egy zenész között. Do-re-mi-ka-do. Mi van? Mit jelent a jelen? Mi van ajándék a dobozban? A ritmus a zenében lüktet tovább, a hangszínekre bomlik, a mozdulat tánccá fodrosododik, és a kalandos történet végén kiderül, mi rejlik a dobozban. A játék öröme a kis nézőket is becsalja a színházi térbe. Legyen ez egy jó buli.

Közreműködők
Marit van der Lei
Mirella de Castagna de Almeida
Kiegészítő információk
Időtartam: 40 perc
Nyelv: ritmusjáték
Felvonások: 1
Korhatár: 2 éves kor felett
A rendező

Helene Amelia Rosa Jank

Helene Amelia Rosa Jank énekes, több hangszeren játszik és kortárs zenes-színházi darabok zeneszerzője. Olyan darabokkal kísérletezik, amely a mozgás és a hangzás ötvézésén alapul. Szenvedélye a világ minden tájára eljuttatta olyan neves színpadokon lépett fel, mint a Montreauxi Jazz Festival és a londoni Ambassadors Theater. Dolgozott többek között az Oriantheater Dance Company-nál (Párizs), a Stompnál (London), a Kunstmuseum Linznél és a Maas theater en Dans-nál.

Jenia Kasatkina

Az orosz származású Jenia Kasatkina modern és kortárs táncot tanult a Hollandiában, a Rotterdami Táncakadémián és Codartsban. 2009-ben a diploma megszerzése után Jenia számos táncegyüttessel és független koreográfussal dolgozott, többek között Anouk van Dijk, De Stilte, Norrdans, Arno Schuitemaker, United-C és Jack Gallagher voltak a partnerei. Az elmúlt években Jenia a Holland Opera és a de Stilte előadásait koreografálta.

Befogadó színház
Kolibri Gyermek és Ifjúsági Színházi Fesztivál