Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Budapest Bábszínház
2023. 05. 06., 17:00
Társulat:
LA FAM Theatre, Spanyolország
LA FAM - fotó: Budapest Bábszínház
LA FAM - fotó: Budapest Bábszínház
Bábszínház

Akhilleusz

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Budapest Bábszínház
2023. 05. 06., 17:00
Társulat:
LA FAM Theatre, Spanyolország
Rendező:
Sergio Heredia
Design és konstrikció: 
Antigua y Barbuda
Zeneszerző: 
Juanjo Ballester
Szinopszis

Akhilleusz, Thetisz istennő és Péleusz, a halandó fia, a görög mitológia egyik legnagyobb hőse volt. A trójai háborúban harcolók közül az övé volt a legnagyobb dicsőség. Szerepe a háborúban döntő volt a görögök győzelmében. Ám Akhilleusz, függetlenül emberfeletti tulajdonságaitól, halandó volt. Rendkívüli ereje, kegyetlensége, arroganciája és szépsége mércévé vált minden halandó számára, aki megpróbál túllépni a célon, és veszélyekkel és dicsőséggel teli életet élni.

Aquiles 5,5 méteres magasságával és közel 1000 kg-os súlyával tör be a városba, végigsöpörve az utcákat és tereket, megzavarva a mindennapi életet. Megdöbbentő látvány, nagy vizuális hatással bíró show, amely teljesen megbabonáz mindenkit, aki látja az utcán sétálni.  Egy vándorló utcai művészeti show, amelyben Aquiles, egy 5'5m magas, csuklós óriás töri meg egy város mindennapjait.

Közreműködők
Santi Martínez
Victor Segarra
Juanan Lucena
Sergio Heredia
Kiegészítő információk
Időtartam: 60 perc
Felvonások: 1
Korhatár: nincs
Társulat

A LA FAM Színház egy fiatal utcai színházi társulat, amelyet 2014-ben alapítottak a castellóniai Vila-realban, egy tapasztalt színészekből és zenészekből álló csoport nyugtalanságából, akik új művészeti kódokat és esztétikát keresnek, amelyek az utcát egy nem hagyományos színpadi térré alakítja át.

A 2014-es kezdetek óta szüntelenül próbálják megújítani az utcát, összemosni a határokat annak érdekében, hogy a színházat és a szcenikai művészetet közelebb hozzák új közönségekhez. Produkciót erős mise-en-scène jellemzi, és az az elkötelezettségük, hogy olyan darabokat hozzanak létre, amelyek a nézőben gondolkodást generálnak. A 2014-es debütálás után az LA FAM Teatre folyamatosan művészi produkciókkal és nagy ad hoc projektekkel dolgozik, három vonalat tartva fenn: nagy formátumú előadások, vándorló utcaszínház és vállaltan megosztó produkciók. Ezáltal továbbra is lehetetlen elemekkel, új technológiákkal és szcenikai esztétikával vizsgálódunk, amelyek összekötnek minket a közönséggel.

A LA FAM Teatre az AVETID és a PATEA (az utcai művészetek védelmét szolgáló egyesületek) társult tagja.

Befogadó színház
Budapest Bábszínház