Fesztivál ideje:
2023. 05. 06. - 2023. 05. 19.
Frankenstein - fotó: Éltető Anna / Budapest Bábszínház

ABSTRACT – I. Budapesti Nemzetközi Kortárs Bábfesztivál

Fesztivál ideje:
2023. 05. 06. - 2023. 05. 19.
Befogadó színház: Budapest Bábszínház
Szervező: Budapest Bábszínház
Fesztiválinfó

Az ABSTRACT – I. Budapesti Nemzetközi Kortárs Bábfesztivál a Budapest Bábszínház tavasszal megrendezésre kerülő hiánypótló eseménye, amely során a magyar szakmának és nézőközönségnek lehetőséget nyújtunk arra, hogy a kortárs bábműfaj trendjeit megismerhessék és inspirálódhassanak belőle.

A 2023. május 6 és 19. között zajló fesztiválra méltán elismert művészek, a szakma nagyjai fogadták el meghívásunkat, mint például a hazánkba örömmel visszatérő Duda Paiva holland bábművész, Stephen Mottram Angliából, vagy a német származású Ilka Schönbein. Vendégül látunk továbbá izgalmasabbnál izgalmasabb előadásokat többek között Franciaországból, Spanyolországból, Portugáliából, Mexikóból és a határon túlról is. A fesztivál műsorát úgy állítottuk össze, hogy a gyermekektől a felnőttekig minden nézőt meg tudjunk szólítani az előadásokkal, mert hitvallásunk szerint a báb nem korosztályhoz köthető műfaj.

Lehetőséget nyújtunk ezen felül a pályakezdő fiatal tehetségeknek is, így a közönség a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magiszteri másodéves bábművészet szak hallgatóit is megismerheti.

Az ABSTRACT Fesztivált kapuinkat kitárva, egy utcai óriásbábos felvonulással és egy különleges hangulatú nagyszínpadi koncerttel nyitjuk meg,  hogy a Színházi Olimpián két héten át együtt ünnepeljük a bábműfajt.