Előadás(ok)
Ingyenes, regisztrációhoz
kötött
Helyszín és időpont:
Halász Gedeon Eseményközpont, Kápolnásnyék
2023. 06. 18., 20:30
Társulat:
MimoArt Company
Tánc

Body Notes

Előadás(ok)
Ingyenes, regisztrációhoz
kötött
Helyszín és időpont:
Halász Gedeon Eseményközpont, Kápolnásnyék
2023. 06. 18., 20:30
Társulat:
MimoArt Company
Szerző:
Mimosa Lindahl
Koreográfus:
Mimosa Lindahl
Díszlettervező: 
Arto-Oskar Reunanen
Dramaturg: 
Mimosa Lindahl
Zeneeszerző: 
Sebastian Kurtén
Szinopszis

A Body Notes a kortárs tánc, a pantomim és a színház, a butoh, a pofon-és a bohóckomédia sosem látott kombinációja. Vizualitásában és hangzásában igazi csemege a lélek számára, amelyet igazi nemzetközi tehetségek csoportja szolgál fel.

 A MimoArt Company új fizikai nyelve a csodálatos fény-, díszlet- és hangtervvel együtt gyönyörű és művészileg ambiciózus többszintű élményt nyújt a közönségnek. A Body Notes friss, újszerű módon kérdőjelezi meg a táncművészet komolyságát.

A BODY NOTES 2019-ben elnyerte a legjobb előadás díját a PANPHYS fesztiválon az észak-macedón nemzeti színházban.

„A Body Notes egy rendkívül vizuális, improvizatív utazás minden lehetséges színpadi kifejezési formához. Mélyen érződik a testben és a lélekben, megráz, szórakoztat és megmozgat." M. Säkö / Helsingin Sanomat

 

Közreműködők
Lauri Lohi
Eoin Mac Donncha
Milán Maurer
Sergio Castrillon (cselló)
Kiegészítő információk
Időtartam: 75 perc
Felvonások: 1
Korhatár: 4
A rendező

Lindahl a MimoArt Company társművészeti igazgatója és sokoldalú előadó-művészeti szakember, a rendezés, a koreográfia, a vizualizáció és az audiotechnika széles körű ismerete jellemzi.

Két évtizedes művészeti és pedagógiai munkássággal, interdiszciplináris kutatási tapasztalattal, és mindent átfogó művészi koncepciókkal rendelkezik. Lindahl rendező-koreográfus, a keze nyomán létrejövő mű kiinduló pontja a vizualitás és a mű holisztikus gondolkodásán alapuló művészi folyamat, ahol az előadó mozgását és testét a fénnyel, képpel és hanggal párhuzamosan mutatja be.

Színpadi munkája egy különleges formában ötvözi a kortárs táncot és a színházat, a butoh-t, a mimikát és a pantomimet, a vizuális művészeteket és hangképeket. Lindahl hihetetlen vizuálisan megjelenései a nemzetközi szinten is elismertek, Finnországban kitüntették művészi munkájáért.

2021-23-ban vendégkoreográfusként dolgozott a Pori Tánctársulatnál. Jelenleg a MimoArt Company a Water Trilogy -sorozaton dolgozik egy nemzetközi csapattal.

Befogadó színház
FrenÁk Társulat