Fesztivál ideje:
2023. 06. 16. - 2023. 06. 18.

Café de la Danse Fesztivál

Fesztivál ideje:
2023. 06. 16. - 2023. 06. 18.
Befogadó színház: Halász Gedeon Eseményközpont, Kápolnásnyék
Szervező: Frenák Társulat
Fesztiválinfó

A nemzetközi táncélet fiatal tehetségeit és kiválóságait mutatja be 2023-ban a Café de la Danse Velencei-tavi nemzetközi kortárstánc fesztivál a Színházi Olimpia részeként.

Francia, német, finn, portugál, ír táncművészek önálló és csoportos produkcióit láthatja a közönség a rendezvény három napján. A szervező Frenák Társulat választásai szavatolják a különleges mozgásformák és tér-forma rendszerek megjelenését, az akrobatikát, a függesztéseket, az ámultba ejtő látványt, és az emberi teljesítőképesség határait feszegető mutatványokat.

A forma és a tartalom együttesen lebilincselő hatására számíthatnak a műfaj szerelmesei, ahol minden résztvevő hozza sajátos nemzeti ízét, egyedi jellegzetességeit. A színpadi előadásokat és a különböző helyszíneken megjelenő etűdöket beavató foglalkozások, workshopok, kísérik, melyek segítik az előadások, és a műfaj befogadását, élvezetét. Igazi mozgásművészeti csemegét tartogatnak a látogatók számára, a nemzetközi találkozások révén helyben születő improvizációk és fúziós előadások. Az esemény családbarát: az amatőr kezdőknek szóló workshopokat és bizonyos előadásokat gyermekek is látogathatják. A fesztivál helyszíne a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpont és festői környezete.

A fesztivál fellépői a teljesség igénye nélkül:

Charge Maximale de Rupture

Compagnie Soli

Full Frame Project

Dance Theatre of West Ireland

Mimoart Company