Előadás(ok)
Ingyenes, regisztrációhoz
kötött
Helyszín és időpont:
Halász Gedeon Eseményközpont, Kápolnásnyék
2023. 06. 17., 18:00
Társulat:
Compagnie Soli
Tánc

Christina

Előadás(ok)
Ingyenes, regisztrációhoz
kötött
Helyszín és időpont:
Halász Gedeon Eseményközpont, Kápolnásnyék
2023. 06. 17., 18:00
Társulat:
Compagnie Soli
Szerző:
Theo Pendle
Szinopszis

Hadd legyek Christina Bejrútban egy napig. Úgy tűnik, semmi sem köti össze ezt a két személyt a színpadon több, mint az önkifejezés bonyolult ösztöne olyan módon, ami döntő fontosságú számukra. Nagyon különböző utakon keresztül, mindketten nagyobb szabadságra és személyes megvilágosodásra vágynak.

Testükben élmények archivált nyomai vannak, olyan dolgok, amelyek a múltjukban történtek, és amelyek kifejezési késztetéstől visszhangoznak bennük. Mindkét oldalon háború van. Ez egy másik. Bármennyire is ellentmondásos és sokszínű, ez a két táncos meglehetősen titokzatos kapcsolattal kapcsolódik egymáshoz. Tehát hamarosan találkozunk Bejrútban egy napra. 

Christina ott lesz.

Közreműködők
Theo Pendle
Simea Cavelti
Kiegészítő információk
Időtartam: 15 perc
Felvonások: 1
Korhatár: 16
A rendező

Theo Pendle a franciaországi Montpellier Konzervatóriumban szerzett koreográfiai tanulmányokat. Képzéseit a londoni London Contemporary DanceSchoolban, a The Place-ben (2012-2015) és az ausztriai Salzburg Experimental Academy of Dance-ben (2014) folytatta.

2016 és 2023 között Théo Ricardo Rozóval, Chenglong Tanggal, Fanny Gomberttel, Paul Les Oiseaux-val, Dai Jiannal, Aurore Floreanciggel dolgozott együtt a pekingi Operában, Marco Chenevierrel a Torino Danza Fesztiválon és Pal Frenakkal a budapesti Nemzeti Táncszínházban, majd Clément Aubert-rel Párizsban.

Többször koreografált és táncolt a Regard du Cygne Paris-ban:

  • "Culd You Repeat?" szóló (20') 2018
  • Mimeo címmel kutatási munkát végzett (2019)
  • „The Brushing Body” című előadást hozta létre partnerségben Pile ou Frasq –al, a Generátor-ból (2022)

2019 és 2022 között Théo, Erica Maury Lascoux és Elena Taraimovitch társaságában elmélyült a különböző akrobatikus technikák gyakorlásában.

Befogadó színház
FrenÁk Társulat