Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Pécsi Horvát Színház
2023. 04. 23., 11:00
2023. 04. 23., 16:00
Társulat:
Moquette Production
Photo Alexander Meeus - Mange Tes Ronces
Bábszínház

Egyél szedret!

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Pécsi Horvát Színház
2023. 04. 23., 11:00
2023. 04. 23., 16:00
Társulat:
Moquette Production
Szerző:
Théodora Ramaekers
Rendező:
Manah Depauw
Zeneszerző: 
Jean-Luc Millot
Szinopszis

Szeder Nagyi vadászkutyájával, Szőnyeggel él, aki „utálja a gyerekeket”. Minden reggel megnézi „A rózsaszín rózsa a falon” című, kedvenc szappanoperáját, majd lenyírja a füvet.

Unokáját, Leopoldot kiküldi az udvarra, hogy szívjon egy kis friss levegőt, és gyűjtse be a megérett szedreket a bokrokról. Egyszer csak kuncogást hall... és megvakarja magát! Amikor leszáll az éjszaka, Szeder Nagyi levest készít… …méghozzá csalánlevest!

A rettegés és rémképei megbújnak a karmoló és tüskés szedrek árnyékában. Hol találhatsz vigaszt, ha hat éves vagy, és a nagymamád halálra rémít? Árnyjáték, mely nézőit végig rettegésben tartja.

Közreműködők
Anaïs Moreau
Camille Husson
Kiegészítő információk
Időtartam: 50 perc
Felvonások: 1
Korhatár: 5
A rendező

Moquette nem más, mint Mamie Ronce hihetetlen társa. Négy robusztus lábon, szájában szivarral éli nagyon szigorú producer-menedzser életét, és kizárólag Theodora Ramaekers, Virginie Gardin és Jean-Luc Millot árnybábelőadásait készíti.

2012-ben Moquette a brüsszeli „Boites a clous” kollektívában fedezte fel őket. Azonnal megérezte a bennük rejlő lehetőségeket, és elrendelte a „Mange tes ronces” című előadás létrehozását, amelynek próbafolyamat egy vadászkutya élettartamát tekintve különösen sokáig tartott. A műsor mindenesetre kész, és vaskézzel irányított adminisztrációt igényelt.

Mivel sok tapasztalattal rendelkezik, és 3 védencének még sok mondanivalója van, Moquette létrehozza a Moquette Produkciót. (Soha ne nevezd társulatnak, különben vigyázhatsz a lábaidra). Amit a Moquette-ben találhatsz az biztosan rendhagyó, energiával teli, egyszerű és kemény lesz, arról nem is beszélve, hogy fénysugárral világítja meg a gyermekkort.

Befogadó színház
MárkusZínház egy Bábszínház