Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Nemzeti Színház, Budapest, Kaszás Attila Terem
2023. 03. 22., 14:00
Társulat:
Karaván Színház
Gyermek- és ifjúsági színház

Gyere haza, Mikkamakka!

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Nemzeti Színház, Budapest, Kaszás Attila Terem
2023. 03. 22., 14:00
Társulat:
Karaván Színház
Szerző:
Lázár Ervin
Rendező:
Tóth Géza
Díszlettervező: 
Nyári Oszkár
Jelmeztervező: 
Papp Janó
Zeneszerző: 
Daru Andrea, Baranyi Zoltán
Világosítás: 
Kalóz István
Szinopszis

Mikkamakka, a kisfiú furcsa lényekkel találkozott. Olyanokkal, akiket az emberek nem fogadtak el annak, akik. De hova lehet menni annak, akit a többiek nem fogadnak be, mert szeret okoskodni? Vagy túl jó a szíve, de nem tudja mennyi 2X2? És annak, aki már nem kell a cirkuszba, mert megöregedett? Vagy annak, akinek kék a színe? Vagy egyszerűen megunták, hogy szeleburdi és mindent elfelejt? Mikkamakka elhívta hát őket a világ egy eldugott részébe, a Négyszögletű Kerek Erdőbe, ahol önmaguk lehetnek, és ahol együtt élhetnek békességben, szeretetben. Nem is sejtik, hogy valaki ezt a kis békességet és szeretetet is elirigyli, félelmet és gyűlöletet akar szítani köztük. És Mikkamakka épp nincs odahaza. Vajon meg tudják-e védeni magukat a bajban?

Az előadás e nem mindennapi társaság mindennapjait mutatja be a Négyszögletű Kerek Erdőben, ami talán nincs is olyan messze tőlünk...

Közreműködők
Patály Márkó
Nyári Szilvia
Tóth Géza
Gábor Anita/Farkas Ramóna
Nyári Oszkár
Kósa Béla
Dobos Judit
Horváth Kristóf/Pápai Rómeó
Nyári Pál
Baranyi Zoltán
Kiegészítő információk
Időtartam: 60 perc
Nyelv: Magyar
Felvonások: 1
Korhatár: 5–12 éves korig
A rendező
Tóth Géza

1961.június 17 -én születtem. Gyerekkorom első színházi élménye a kaposvári Csiky Gergely Színház előadásában Thomas Mann: Márió és a varázsló című előadása volt. Az élet úgy hozta, hogy később ebben az előadásban játszottam egy szerepet. Budapesten a Mozgó Színházban indult a pályám, Schiller: Ármány és szerelem című művében Ferdinánd szerepét játszottam.

1983-ban szerződtem a kaposvári Csiky Gergely Színházba, azóta is tagja vagyok a társulatnak. Színházi munkám mellett elkezdtem dolgozni a Karaván Színházban, ahol hátrányos helyzetű roma és nem roma fiatalokkal hoztunk létre előadásokat. Többek között a Nemzeti Színházban az Egerek című nagy sikerű gyerekelőadást. Az előadást több vidéki színházban koprodukcióban is játszottuk.

Több nemzetközi workshopban dolgoztam, többek között Stockholmban, illetve Friedrichshafenben.  Együtt dolgoztam jelentős színházi alkotókkal úgy, mint Ascher Tamás, Vasziljev, Doiashvili, Ilja Bocsarnikovsz… Legutóbb a Veszprémi Petőfi Színházban rendeztem Weöres Sándor: A holdbeli csónakos című darabját. A színház az életem és ez most már így is marad!

 

Befogadó színház
Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség