Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Budapest Táncszínház – DEPO
2023. 04. 11., 19:00
Társulat:
Budapest Táncszínház
Budapest Táncszínház: Három nővér
Budapest Táncszínház: Három nővér
Tánc

Három nővér

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Budapest Táncszínház – DEPO
2023. 04. 11., 19:00
Társulat:
Budapest Táncszínház
Koreográfus:
Sághy Alexandra
Díszlet- és jelmeztervező: 
Klimo Péter
Zeneszerző: 
Kovács Benjámin
Szinopszis

Vágyainkba zárva…. Egy sors vagy három különböző életút? Egy karakter ábrándozása vagy a mindannyiunkból kiszabadulni vágyó lélek menekülése a hétköznapok realitásából? Álmaink, reményeink, melyek tettek, tenni akarás hiányában vissza visszatérő fásult gondolatokká korcsosulnak, ezzel megfosztva magunkat a jelenben rejlő boldogság felismerésének, megélésének lehetőségétől. Az önmagunk által teremtett gondolatok, melyek önsajnálattal vannak mélyen átitatva kiábrándult közönybe süllyesztenek.

Közreműködők
Sághy Alexandra
Yvette Levine
Maria Borges
Marika Trucci
Marika Masuda
Somogyi Zita
Varga Donát
Varga Bendegúz
Matthew Bell
Kiegészítő információk
Időtartam: 50 perc
Felvonások: 1
Korhatár: nincs
A rendező
Sághy Alexandra

Sághy Alexandra Harangozó- díjas táncművész, koreográfus tanulmányait a Magyar Táncművészeti Főiskolán végezte. 2006 óta a Budapest Táncszínház művésze, 2017 óta a művészeti vezetője. A Magyar Táncművészek Szövetsége szakmai díjai közül „évad legjobb táncművésze” és „évad legjobb alkotója” (2019. Három nővér, 2022. Viszlát a levegőben! c koreográfiájáért) díjban is részesült.

Nemcsak hazai de nemzetközi fesztiválokon is képviselte és képviseli hazánkat. Lassan két évtizede a Budapest Táncszínház szólistája, hazai és a külföldi koreográfusok is szakmai és előadóművészi kvalitásai miatt szóló feladatokkal látják el. Legkiemelkedőbb főszerepe a Kislányom, Anne Frank címszerepe, melyben Gálffi László Kossuth-díjas színművész partnereként óriási osztatlan sikert aratott itthon és külföldön. Budapest Táncszínháznál betöltött művészeti vezető pozíciója óta, előadói művészi és koreográfusi munkája mellett, magas színvonalon és felelősségteljesen végzi az együttes gazdag repertoárjának életben tartását és bővítését.

Befogadó színház
Budapest Táncszínház – DEPO