Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Csokonai Fórum, Debrecen - Latinovits Zoltán terem
2023. 06. 10., 18:00
Társulat:
Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza
Idétlen időkig
Színház

Idétlen időkig

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Csokonai Fórum, Debrecen - Latinovits Zoltán terem
2023. 06. 10., 18:00
Társulat:
Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza
Szerző:
Danny Rubin
Rendező:
Horváth Illés
Díszlettervező: 
Wilhelm Judit
Jelmeztervező: 
Gálvölgyi Anett, Miovác Márton
Dramaturg: 
Horváth Illés
Zenei vezető : 
Tamás Attila
Szinopszis

A Columbia Pictures mozifilmje és Danny Rubin története alapján

Ki ne emlékezne a kilencvenes évek egyik legszórakoztatóbb filmvígjátékára, melyet azóta is előszeretettel sugároz minden TV csatorna? A Móricz Zsigmond Színház idén egy igazi különlegességgel szolgálhat közönségének, mikor Magyarországon elsőként tűzheti műsorára a népszerű filmvígjáték sokszoros díjnyertes, a tengeren túl óriási sikert aratott, friss Broadway-musical változatát.

A történet főhőse, Phil, a híres televíziós meteorológus egy amerikai kisvárosból kénytelen tudósítani a helyi népszokás: a Mormota-nap eseményéről. Az életunt és cinikus alaknak nincs ínyére a feladat, alig várja, hogy megszabaduljon a lenézett, idealista vidéki lakosoktól és hazatérhessen. Egy váratlan hóvihar azonban útját állja, így kénytelen még egy éjszakát tölteni az utálatos helyen. Másnap reggel viszont ugyanarra a napra ébred, ami már egyszer véget ért. És újra, és újra. Minden reggel ugyanaz a dal csendül fel a hotelszoba rádiójából, és már megint: Mormota-nap van…!!! Időhurokba került, amiből sehogy sem tud szabadulni…

Phil története érzékenyen és szórakoztatóan rajzolja meg egy jellemfejlődés ívét; egy keserű, végtelenül önző személyiség útját az őszinte szerelem, és az odaadó figyelmesség felé. Megélését annak, hogy akiket megvetünk és kigúnyolunk, valójában ugyanolyan emberek, mint mi vagyunk. Hogy kedvesnek és önzetlennek lenni a környezetünkkel boldogabb és teljesebb életet eredményez a magunk számára is.

A fantasztikus zenei világú előadás nem csak rendkívül szórakoztató, de látványos és újszerű is lesz, minden bizonnyal szívmelengető, feledhetetlen élményt nyújtva majd minden kedves nézőnknek.

Hangszerelés és zenei rendezés:
Christopher Nightingale

A színdarabot a New York-i Broadway-n először az August Wilson Theatre mutatta be 2017. április 17-én, Whistle Pig, Columbia Live Stage, The Dodgers és Michael Watt produkciójában. A musical első előadása 2016. július 15-én volt az Old Vic Theatre-ben

A színdarab bemutatását Magyarországon a Music Theatre International (Europe) (www.mtishows.co.uk) és a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség (www.theatrum-mundi.hu) között létrejött megállapodás tette lehetővé.

Közreműködők
Phil Connors - Gulácsi Tamás
Rita Hanson - Urbán-Szabó Fanni
Ned Ryerson - Rák Zoltán
Nancy Taylor - Dézsi Darinka
Mrs. Lancaster - Jenei Judit
Zongoratanár - Nyomtató Enikő
Freddie, DJ 1, Gus - Sikó Koppány
Debbie, Szcientológus - Ténai Petra
Larry - Tóth Zolka
Ralph, Billy - Tar Dániel
Jenson, Tanácstag 1 - Gyuris Tibor
Buster, Kuruzsló - Gulyás Attila
Sheriff, Rendező - István István
Doris, Természetgyógyász, Ápolónő, Joelle - Kovács Vecei Fanni
Pufi Fickó, Pszichiáter-farmakológus, DJ 2 - Horváth Viktor
Jeff, Addiktológus, Mr. Cleavland - Kovács Balázs
Sheriff helyettes - Szeri Martin
Viharvadász Lány - Pecz-Péli Luca
Mrs. Clevaland - Dániel Mercédesz
Tánckar - Dániel Mercédesz, Holló Arnold, Pecz Péli Luca, Soós Máté, Végvári Boglárka
Továbbá - Kosztyó Barbara, Kosztyó Kamilla, Ladó Ivett, Oláh Kármen, Takács Mónika
Kiegészítő információk
Időtartam: 180 perc
Nyelv: Magyar
Felvonások: 2
Korhatár: nincs
A rendező
Horváth Illés

Születtem 1984-ben Budapesten. Első diplomámat színész szakon szereztem a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának első indított osztályában, a legendás Babarczy László osztályfőnöksége alatt, 2006-ban. Tíz évet töltöttem színpadon vidéki és budapesti színházak társulati tagjaként, majd 2016-tól a színészi pályát magam mögött hagyva áttértem a rendezésre. 2019-től főállásban a Móricz Zsigmond Színház művészeti vezetőjeként irányítom annak szakmai életét, mellette szabadúszó rendezőként dolgozom országszerte. 2021-ben társrendezőként működtem közre egy Nemzeti Filmintézet által finanszírozott nagyjátékfilm elkészítésében, melyet beválogattak a Fantasporto nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjába, ahol díjat is nyert.

Munkáimban ugyan mindig meghatározó szerephez jut a vizualitás és a zene, legfontosabb számomra mégis az ember lelkivilágának, érzéseinek őszinte feltárása. Hiszek a művészet világjobbító hatásában, ennél kisebb célkitűzéssel soha semmibe nem kezdek bele.

Befogadó színház
Csokonai Színház, Debrecen