Társulat:
Divadlo z Pasáže
Színház

Norma

Társulat:
Divadlo z Pasáže
Rendező:
Monika Kováčová
Díszlettervező: 
Ivana Macková
Jelmeztervező: 
Ivana Macková
Koreográfus: 
Kristína Chmelíková
Dramaturg: 
Eva Ogurčáková
Zeneszerző: 
Lukáš Kubičina
Szinopszis

A produkció feltérképezi és válogatja a Divadlo z Pasáže Színház színészeivel és színésznőivel készült két hónapos interjúk és próbafolyamatok során összegyűjtött anyagot. Ez egy reflexió, így egyes pillanatokban az egyik gondolat asszociációs ugrással a másikhoz ugrik. Kérlek, bocsáss meg nekünk.

Ez a normán túli életből származik, ezért lehet, hogy valamikor szomorúbb lesz, mint azt várná. Saját természetű színészek játsszák, így néha humorosabb lehet, mint gondolnád. Azokról a dobozokról van szó, amelyekbe a többiek beraktak minket, ezért lehet, hogy valamikor fájdalmasabb lesz, mint gondolnád.

Azokról a dobozokról van szó, amelyekbe mi magunk pakoljuk be a saját szemetünket, és elrejtjük valahol a padláson, így egyes pillanatokban személyesebb lehet, mint gondolnád. Monika Kováčová rendező szavai cenzúrázva.

Közreműködők
Michal Daniš
Michaela Ďuricová
Ján Kinčeš
Lucia Krajčiová
Miriam Kujanová
Veronika Lačná
Kiegészítő információk
Időtartam: 50 perc
Felvonások: 1
Korhatár: Nincs
A rendező

Monika Kováčová (1988) a Besztercebányai Művészeti Akadémián színházi rendező szakon, a prágai DAMU alternatív és bábszínházi rendező szakán végzett.

2008-2015 között a besztercebányai On the Crossroads Bábszínházban dolgozott, dramaturgia adjunktusként. Ő rendezte az első szlovákiai kisgyermekek számára készült színházi darabokat (Toddlarium, 2011; AQUAtoddlaRIUM, 2012; COLOURtoddlarium, 2013), amelyek 2015-ben elnyerték a Szlovák Bábszínház Hašterica Alkotói Teljesítménydíját.

Az Odivo független színházi társulat alapító tagja. Dramaturgként együttműködik a Záhrada – Besztercebányai Független Kulturális Központtal, emellett színházi menedzsment és produkciós tevékenységet is folytat. Együttműködött a Divadlo z Pasáže-vel, a Stúdió DAMÚZA Prague-val, a Besztercebányai Táncstúdió Színházzal és a Pozsonyi Bábszínházzal.

Befogadó színház
Petőfi Színház, Veszprém