Fesztivál ideje:
2023. 04. 20 - 2023. 04. 23
Lélektől lélekig

Lélektől lélekig

Fesztivál ideje:
2023. 04. 20 - 2023. 04. 23
Befogadó színház: Petőfi Színház, Veszprém
Szervező: Petőfi Színház, Veszprém
Fesztiválinfó

2018-ban hívta életre a Veszprémi Petőfi Színház a Lélektől-Lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválját, melynek célja bebizonyítani, hogy a színház a társadalom egyik legfontosabb mentálhigiénés terepe.

Több sikeres fesztivállal a színház háta mögött bebizonyosodott, hogy egy-egy előadás, a művészi alkotótevékenység átformál, gyógyít, alkotót és befogadót egyaránt. A fesztivál programjai egyszerre bírnak közösségfejlesztő és személyiségfejlesztő hatással, miközben közös gondolkodásra, vélemények ütköztetésére bátorítják a nézőket.

A Fesztivál elhatározott célja szerint érzékenyíteni akarja az embereket a testi, lelki, mentális hátránnyal, értelmi fogyatékkal élők küzdelmeinek megértésében, megélésében, elfogadásában. Gondolkozásra akarja késztetni a befogadókat, hogy megértsék szerepüket, felelősségüket a különböző élethelyzetek megítélése, elfogadása vagy elutasítása terén.

A Fesztivál olyan történeteket mutat be a legegyszerűbb színházi eszközökkel, melyeket befogadva magunk is felidézhetjük saját történetünket, visszarepülve a múltba, a gyökerek érzékeny világába. Cél, hogy együtt érezzük meg azt, hogy mindnyájan saját terheinket cipelve törekszünk a mindennapok megélésére, békéjére, harmóniára, végül is a boldogságra, és ezt csak együtt, egymást elfogadva, megérezve, egymás kezét fogva érhetjük el. Ebben a történetben  csak emberek vannak, s mindnyájan főszerepet élünk meg.

A fesztivál előadásai
2023. 04. 20., 19:30
Színház
Petőfi Színház, Veszprém
Norma
Divadlo z Pasáže
2023. 04. 21., 19:00
Színház
Petőfi Színház, Veszprém
Krumpliopera
Teatroterapia Lubelska
2023. 04. 22., 18:00
Színház
Petőfi Színház, Veszprém
Vörös István
Kvantumtorna
Baltazár Színház