Előadás(ok)
Ingyenes, regisztrációhoz
kötött
Helyszín és időpont:
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Budapest
2023. 05. 12., 09:00
2023. 05. 12., 13:30
Fesztivál:
CSET FESZT
Seedling/Helen Crevel
Szakmai program

PALÁNTA – Fenntarthatósági szempontok az előadó-művészeti produkciós folyamatban vitaműhely és Climate Fresk workshop Helen Crevel és Anne Langford vezetésével

Előadás(ok)
Ingyenes, regisztrációhoz
kötött
Helyszín és időpont:
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, Budapest
2023. 05. 12., 09:00
2023. 05. 12., 13:30
Fesztivál:
CSET FESZT
Szinopszis

PALÁNTA - Fenntarthatósági szempontok az előadó-művészeti produkciós folyamatban vitaműhely és Climate Fresk workshop Helen Crevel és Anne Langford vezetésével

„A cselekvéshez és a megoldások kidolgozásához először meg kell értenünk a problémát.” (climatefresk.org)
Délelőtt a világszerte ismert Climate Fresk kooperatív játék kínál lehetőséget az éghajlati és ökológiai válság közös megértésének, értelmezésének kialakítására. A résztvevők kisebb csoportokban, együttgondolkodva rendszerezik, állítják ok-okozati láncba az éghajlatváltozás legalapvetőbb tudományos tényeit.

Vitaműhely - Mit csinál a Global Impact Producer? Hogyan építették be a SEEDLING alkotói a klímatudatosságot a produkciós folyamatba? Hogyan érvényesíti a fenntarthatósági szempontokat általános alkotói gyakorlatában a workshopot facilitáló Helen Crevel és Anne Langford? Milyen erőforrásokat emészt fel a környezettudatos munka és mik a hozadékai? Többek között ezekre a kérdésekre kapnak választ a délutáni vitaműhely résztvevői. Továbbá lehetőség nyílik beszélgetésre, jó gyakorlatok és kudarcok megosztására, és közös gondolkodásra arról, hogy hogyan építhetjük be más országok tapasztalatai a hazai előadó-művészeti szcéna hétköznapjaiba és vice versa.

Kinek szól? Előadó-művészeti területen dolgozó kulturális munkások és művészek, produkciós vezetők, kurátorok, technikusok, tervezők, érdekképviseleti szervezetek és az állami finanszírozási struktúrák képviselői.

A workshopok munkanyelve angol. A részvétel ingyenes, de regisztrációköteles.