Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Nemzeti Színház, Budapest – Kaszás Attila terem
2023. 03. 19., 17:00
Társulat:
Vertigo Szlovák Színház
Színház

Színésznők (avagy szeresd felebarátodat)

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Nemzeti Színház, Budapest – Kaszás Attila terem
2023. 03. 19., 17:00
Társulat:
Vertigo Szlovák Színház
Szerző:
Viliam Klimáček
Rendező:
Nagy András
Díszlet- és jelmeztervező: 
Nagy András és az alkotók
Koreográfus: 
Feicht-Dunaveczki Éva
Dramaturg: 
Daniela Onodi
Zeneszerző: 
Slavo Solovic
Fény: 
Niederkirchner István
Hang: 
Kunszt Gergő
Kellékek, színpadépítés: 
Czingel István
Asszisztens: 
Dominika Göde Čuliová
Szinopszis

Színészképzésre nem csak azok a fiatalok jelentkeznek, akik a Színművészeti Egyetemre szeretnének bejutni, néha előfordul, hogy más okból is vállalkoznak a tanfolyamra érdeklődők. Például három hölgy: egy volt állami hivatalnok, egy biztosítási ügynök és egy fordító. Nem a felvételi a céljuk, hanem, hogy meg tudják oldani a problémáikat szomszédjukkal, partnerükkel, vagy egyszerűen csak a férfiakkal….

A tanfolyamot záró vizsga – a Rómeó és Júlia balkon jelenete – egy ponton azonban burjánzó groteszkbe vált. A személyes történetek, párkapcsolati viszályok, szerelmi csalódások, vagy akár a politikából való kiábrándultság komikus, néhol tragikomikus jelenetekbe torkollik, ami  kabaré-dalokkal fűszerezve a humor, szenvedés és felszabadító nevetés koktéljává változik.

Közreműködők
Thirring Viola
Gubík Ági
Holecskó Orsolya
Viskup Marián
Kiegészítő információk
Időtartam: 75 perc
Nyelv: szlovák nyelven, magyar felirattal
Felvonások: 1
Korhatár: 16 éves kortól
A rendező
Nagy András

Nagy András a szlovákiai Füleken született, 1973. február 11-én. Gimnazista korában a helyi Zsák Színházban kezdett el színészettel foglalkozni. 1991-től a Kassai Thália Színházban szerepelt. 1993-tól a Pozsonyi Színművészeti Főiskola hallgatója volt, a képzést szlovák nyelven folytatta, Budapesten a Színművészeti Főiskolán is töltött el egy szemesztert.

1996-tól a Gárdonyi Géza Színház társulatának művésze, ahol számtalan jelentős szerepet alakított. Több alkalommal az évad legnépszerűbb színészé választották Egerben. A budapesti székhelyű Vertigo Szlovák Színház egyik alapító tagja, a színházhoz 2003-ban csatlakozott. A színészet mellett tanítással és rendezéssel is foglalkozik.

Befogadó színház
Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség