Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Budapesti Operettszínház
2023. 06. 11., 19:00
Társulat:
Budapesti Operettszínház
Csárdáskirálynő – Budapesti Operettszínház
Zenés színház

Találkozások – Best of Csárdás Nemzetközi Operett Gála

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Budapesti Operettszínház
2023. 06. 11., 19:00
Társulat:
Budapesti Operettszínház
Rendező:
Homonnay Zsolt
Szinopszis

„Egy a szívem, egy a párom...”

Találkozások a Csárdáskirálynő kapcsán az Operettvilágában...

Nemzetközi Operett Gála Offenbach-tól Kálmán Imréig

A 10. Színházi Olimpia 2023 Csárdáskirálynő Fesztiváljának megkoronázásaként egy különleges esten "találkozik" egymással három nemzet a Budapesti Operettszínház színpadán.

A grandiózus gálakoncerten az operettirodalom legnagyobb slágerei csendülnek fel Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Johann Strauss és Jacques Offenbach műveiből, rendhagyó duettekkel, meglepetés produkciókkal, magyar, litván és francia művészek tolmácsolásában.

Fellépnek:

A Budapesti Operettszínház művészei: Fischl Mónika, Kiss Diána, Szendy Szilvi, Széles Flóra, Dénes Viktor, Laki Péter, Vadász Zsolt

A litván Kaunasi Állami Zenés Színház művészei: Marija Arutiunova, Ieva Goleckytė, Andrius Apšega, Mrtynas Beinaris

A francia Lychore Társulat művészei: Erminie Blondel, Eve Coquart, Antonel Boldan, Philippe Do, Jean-François Vinciguerra

Vezényel: Pfeiffer Gyula (H), Virgilijus Visockis (LT), Bruno Conti (FR)

Közreműködik a Budapesti Operettszínház Zenekara, Ének- és Balettkara.

Közreműködők
A Budapesti Operettszínház művészei
A litván Kaunasi Állami Zenés Színház művészei
A francia Lychore Társulat művészei
Kiegészítő információk
Felvonások: 2
Korhatár: Nincs
A rendező
Homonnay Zsolt - forrás: Gradus Művészügynökség
Homonnay Zsolt - forrás: Gradus Művészügynökség

Az 1971-es kaposvári születésűművész pályafutása a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban indult, ahol stúdiósként kezdte el tanulni a színészmesterséget. Közben felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakára, ahol Szinetár Miklós osztályában diplomázott 1997-ben.

1999-ben megkapta Che Guevarakulcsfontosságú szerepét a világhírű Evita című musical turnéjában, valamint Jézust alakította a Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperájában. 2000-ben meghívást kapott Berlinbe a Notre Dames-i toronyőr kétszerepére: Quasimodót és Phoebust alakította. 2002 óta újra Magyarországon játszik, elsősorban a Budapesti Operettszínház előadásaiban láthatja őt a közönség.

Az azóta eltelt közel 20 évben, az operettirodalom remekeinek sorát játszotta végig. Főszerepet alakított a Csárdáskirálynőben, a Csókos asszonyban, a Marica grófnőben, A víg özvegyben, a Viktóriában, A chicagói hercegnőben, az Egy éj Velencében, a Cigányszerelemben, a Bál a Savolyban, A Bajadérban, A Cirkuszhercegnőben, a Leányvásárban, a Háry Jánosban és a Lili bárónőben.

Ezzel párhuzamosan világhírű és magyarmusicalek főszerepeinek a legjavát is elénekelte. Olyan nagysikerű produkciókban szerepelt, mint az Operaház fantomja, a Nyomorultak a Rómeó és Júlia, A Szépség és a szörnyeteg, a Miss Saigon, a West Side Story, az Elisabeth, a Dorian Gray, a Jézus Krisztus Szupersztár, a Rudolf, az Abigél, az Evita, a Koldusopera.

2010-2020 között a Budapesti Operettszínház csapatával rendszeresen turnézott a Disney nagysikerű musicalével a Szépség és a Szörnyeteg német nyelvű produkciójával. A magyar és a német nyelvű előadások mellett játszott már angolul, olaszul, sőt az Izraeli Operában, Tel-Avivban, egyes jeleneteket héberül.

2020-ban a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen színházrendező szakán diplomázott. 2021/2022-estanévtől a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színművész osztályának osztályvezetőtanára.

Énekesi pályája 2005-ben az Adagio együttesalapításával indult. A széles rajongótábornak örvendő formáció három albuma platina- egy pedig aranylemez lett. Volt feleségével, Polyák Lillával két közös albumot adtak ki: a Ketten 2009-ben, a Két szív 2010-ben jelent meg.

Zsolt zenei érzékenységét a dalszövegírásban és-fordításban is hasznosítja. Több magyar slágert jegyez szövegíróként, valamint számos népszerű külföldi dal szövegének fordítója.

Befogadó színház
Budapesti Operettszínház