Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Hagyományok Háza, Budapest
2023. 04. 23., 19:00
Társulat:
Karagöz Folk Dance és Török Tilla Folk Experience
Karagöz Folk Dance
Színház

Törökország hét vidéke

Előadás(ok)
Helyszín és időpont:
Hagyományok Háza, Budapest
2023. 04. 23., 19:00
Társulat:
Karagöz Folk Dance és Török Tilla Folk Experience
Szinopszis

A Karagöz Folk Dance 1988-ban alakult néptánc alapú repertoáregyüttesként Bursában, a török hagyományos kultúra történetének egyik vezető városában. Az együttes repertoárjában Törökország szinte minden régiójából összeállított hagyományos táncok, valamint etnikai táncokra épülő professzionális színpadi előadások szerepelnek. A Színházi Olimpia keretében bemutatott produkciójukban betekintést nyerhetünk a hagyományos török táncok világába.

Előadásukban fókuszba helyezik a Bursa-Tekirdağ-Mardin régió dramatikus táncait és egy különleges, 7 regionális táncból álló török „potpourri” táncot.. A műsorban közreműködik a Török Tilla Folk Experience zenekar, Török Tilla Junior Prima díjas multiinstrumentalista népiénekes, dalszerző vezetésével, akinek művészetét a magyar- és a sztyeppei népek népzenéje inspirálja, koncertjeit a sokszű népi hangszerek és az egyedülálló hangszerelés teszi még izgalmasabbá.

A Török Tilla Folk Experience zenekar idén júniusban ismét Törökországba indul, ahol több állomásos turné keretén belül mutatja be legújabb magyar és török népdalokból álló lemezét "Tek Yürek - Egy szív" címmel. A TÁNCszínTÉR Fesztiválon elhangzó koncertműsorának különlegessége, hogy a lemezen hallható dalok egyedi megszólalását egy török vendégművész, Alican Polat közreműködése emeli.

Közreműködők
Kiegészítő információk
Időtartam: 80 perc
Felvonások: 1
Korhatár: nincs
Befogadó színház
Hagyományok Háza, Budapest