Molnár Piroska - fotó: Zih Zsolt / MTI
Molnár Piroska - fotó: Zih Zsolt / MTI

Életműdíjat kapott Molnár Piroska

Molnár Piroska pályafutása elismeréseképp életműdíjban részesült a 18. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon.

Molnár Piroska szerepel a fesztiválon bemutatkozott Magyar hangja… című, új dokumentumfilmben is. A magyar szinkronról szóló alkotás világpremierje szeptember 10-én, szombaton került sor.

Az alkotás átfogó képet nyújt a szakmáról, benne több tucat ismert színész és szakember beszél a szinkronszakmáról. A filmben megszólal Molnár Piroska és Szacsvay László, a Nemzet Színészei, valamint mások mellett Bogdányi Titanilla, Csankó Zoltán, Csőre Gábor, Epres Attila, Galambos Péter, Gáti Oszkár, Hevér Gábor, Holl Nándor, Kálid Artúr, Kerekes József, Nagy Ervin, Pogány Judit, Seszták Szabolcs, Stohl András, Zsigmond Tamara.

„A magyar film régi adósságát igyekszünk pótolni, amikor egészestés dokumentumfilmmel tisztelgünk a csodálatos magyar szinkron(szakma) és annak valamennyi fantasztikus közreműködője előtt” – fogalmazott a film producere, Kárpáti György. 

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznő, Molnár Piroska a kaposvári Csiky Gergely Színház és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja élete során ötvenkilenc játékfilmben és sok tévéfilmben, sorozatban szerepelt.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!