Molnár Piroska - fotó: Zih Zsolt / MTI
Molnár Piroska - fotó: Zih Zsolt / MTI

Életműdíjat kapott Molnár Piroska

Molnár Piroska pályafutása elismeréseképp életműdíjban részesült a 18. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon.

Molnár Piroska szerepel a fesztiválon bemutatkozott Magyar hangja… című, új dokumentumfilmben is. A magyar szinkronról szóló alkotás világpremierje szeptember 10-én, szombaton került sor.

Az alkotás átfogó képet nyújt a szakmáról, benne több tucat ismert színész és szakember beszél a szinkronszakmáról. A filmben megszólal Molnár Piroska és Szacsvay László, a Nemzet Színészei, valamint mások mellett Bogdányi Titanilla, Csankó Zoltán, Csőre Gábor, Epres Attila, Galambos Péter, Gáti Oszkár, Hevér Gábor, Holl Nándor, Kálid Artúr, Kerekes József, Nagy Ervin, Pogány Judit, Seszták Szabolcs, Stohl András, Zsigmond Tamara.

„A magyar film régi adósságát igyekszünk pótolni, amikor egészestés dokumentumfilmmel tisztelgünk a csodálatos magyar szinkron(szakma) és annak valamennyi fantasztikus közreműködője előtt” – fogalmazott a film producere, Kárpáti György. 

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznő, Molnár Piroska a kaposvári Csiky Gergely Színház és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja élete során ötvenkilenc játékfilmben és sok tévéfilmben, sorozatban szerepelt.

További cikkek
Samiha Ayoub - forrás: YouTube
„Rajtunk kívül senki más nem képes így terjeszteni az életet. Úgyhogy terjesszük együtt a világ és az emberiség érdekében" - szólítja fel a színházművészeket Samiha Ayoub egyiptomi színésznő a színházi világnapra megfogalmazott üzenetében, amelyet a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) felkérésére írt.
Juliette Binoche
A MITEM-en látható Az angyal válaszol alapján készülő Fény-anyag című olvasás performansz kapcsán Sepsi Enikővel osztotta meg gondolatait Juliette Binoche.
Romeo es Julia 4_credit_ Fanni Tutek-Hajnal
A Rijekai Ivan pl. Zajc Horvát Nemzeti Színház Balettegyüttese május 31-én a Rómeó és Júlia című előadással érkezik a Pécsi Nemzeti Színházba.