Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház vezérigazgatója, Sepsi Enikő az SZFE és Fábián Attila a Soproni Egyetem rektora – fotó: Eöri Szabó Zsolt

Stratégiai megállapodást kötött a Nemzeti Színház és az SZFE a Soproni Egyetemmel

A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is. A partnerség célja, hogy a Soproni Egyetem is részese legyen a fővárosi kulturális életnek, emellett lehetőséget biztosít az SZFE hallgatóinak, hogy Sopronban bemutassák tudásukat a helyi közönség előtt.

A Színház és az Egyetemek a jövőben együttműködnek közös képzések létrehozásában, oktatócserék, közös érdek alapján benyújtható pályázatok és kulturális rendezvények megszervezésében. Az első közös előadásokat 2024 tavaszára tervezik.

A háromoldalú megállapodást a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, Sepsi Enikő, a Soproni Egyetem rektora, Fábián Attila, valamint a Nemzeti Színház vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila írta alá a Nemzetiben.

(Via Nemzeti Színház)

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!
43fbcbf681d444d7bf8aedf812ce7a28
Theodórosz Terzopulosz rendezése, a Kurázsi mama új feldolgozása nem mindennapi élményt kínál. Rácz András és Tölli Szofia írása.