Eöri Szabó Zsolt

Jön a IX. Pajtaszínházi Szemle a Nemzeti Színházban

A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án. A Pajtaszínház Program lényege: megérezni a közösség, a közös ügy fontosságát és a legjobbat kihozni magunkból. A szemle előadásai ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

„Olykor egy hallgatag a szakmájában kiváló autószerelő vagy egy bátortalan önkéntes tűzoltó, vagy a falu polgármester asszonya olyan elementáris erővel éli át például egy görög tragédia főszerepét, –amit eddig sem ő maga, sem a szakmai rutin nem gondolt volna róla – majd visszaváltozik azzá a civillé, aki addig is volt. Csodálatos élmény látni őt.” – mondja a programról Szabó Ágnes szakmai koordinátor, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke.

A regisztráció és a részletes program ide kattintva érhető el.

További cikkek
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!
43fbcbf681d444d7bf8aedf812ce7a28
Theodórosz Terzopulosz rendezése, a Kurázsi mama új feldolgozása nem mindennapi élményt kínál. Rácz András és Tölli Szofia írása.