Közép-Európa Táncszínház – Mádi László: Audibles - forrás: Bethlen Téri Színház
Közép-Európa Táncszínház – Mádi László: Audibles - forrás: Bethlen Téri Színház

Folytatódik a Bethlen Téri Színház A színház mindenkié programja

A 2022/23-as évadban is folytatódik a Bethlen Téri Színház A színház mindenkié programja. Az idei évad első kedvezményes előadása a Közép-Európa Táncszínház Audibles című kortárs táncelőadása lesz szeptember 30-án 19 órakor.

A Bethlen Téri Színház ügyvezető igazgatója, Váczi László szerint a színház élménye mindenkit megillet, függetlenül attól, hogy milyen anyagi körülmények között él: „Nálunk, a Bethlenben továbbra is fontos, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a magas színvonalú színházi előadásokat. A koronavírus, a szomszédban zajló háború és a növekvő rezsiárak mellett idén télen a színházrajongók kétszer is meggondolják majd, hogy mire költsenek. A nehézségek ellenére azonban mi hisszük, hogy a kultúra mindenki számára elérhető kell, hogy legyen, ebben szeretnénk ezzel a programmal segíteni.”

A Bethlen Téri Színház meghatározó alappillére a tánc, így lett az idei évad első kedvezményes előadása az Audibles, a Közép-Európa Táncszínház produkciója, amelyről Farkas Kristóf, a Közép-Európa Táncszínház produkciós vezetője elmondta, a jelenlegi helyzetben nagyon aktuális, mivel abban az egész világegyetemet egyben tartó hangokat, zajokat jelenítik meg az előadásban a társulat táncművészei.„Megmutatják, milyen szerintük 2022-ben a világ, milyen zajok vesznek körül minket és egyáltalán, összekapcsolnak-e minket ezek a hullámok, illetve mit jelent a világmindenség számára a hang.”

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.