Pekka Laasonen az Esőember olvasópróbáján - fotó: Győri Nemzeti Színház
Pekka Laasonen az Esőember olvasópróbáján - fotó: Győri Nemzeti Színház

Három év után jön az Esőember Győrbe

A Győri Nemzeti Színház régi vágya teljesül az Esőember című dráma bemutatójával, ami szeptember 17-én debütál. 

A sokak által ismert színpadi előadást, hatalmas sikereket megélt film hívott életre, amit ezúttal Pekka Laasonen rendezésében láthat a közönség. Az Esőember a szeretet felé vezető útról szól, arról a felszabadulásról, amit a materialitás levetkőzése jelent.

Két egymásra utalt testvér közös úton indul el (Posonyi Takács László és Kolnai Kovács Gergely főszereplésével). Charlie ugyanis apja halála után nemcsak azt tudja meg, hogy mindössze néhány rózsabokor és egy rozzant autó az öröksége, hanem megismeri a hárommillió dollárnyi vagyonra szert tevő örököst is, aki nem más, mint az eltitkolt, intézetben élő Savant-szindrómás bátyja Raymond.

A pénz megszerzésének reményében gyámságot vállal felette, majd kezdetét veszi közös életük. 

További cikkek
1443011015
Mátyássy Szabolcs zeneszerzőt, színművészt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem adjunktusát választotta meg a debreceni Csokonai Nemzeti Színház új igazgatójának a város közgyűlése egyhangú szavazással csütörtökön.
A Csokonai Fórum Latinovits Terme – forrás: Csokonai Fórum
A 10. Színházi Olimpia kiemelt helyszíne lesz a megújult debreceni Csokonai Fórum, ahová az Országos Színházi Találkozó keretében a magyarországi kőszínházak számos meghatározó előadása érkezik májusban és júniusban.
MDOL, Krvavá svatba
A 10. Színházi Olimpia előadásai nem csak műfaji, de nyelvi változatosságot is hoznak a hazai színpadokra: az alábbi válogatásban elsőként a szláv – ukrán, szerb, lengyel, szlovák és cseh nyelvű – előadásokból szemezgettünk.