A színház-és filmművészet Junior Primái 2022-ben
A színház-és filmművészet Junior Primái és a zsűri tagjai 2022-ben

Ők kaptak Junior Prima Díjat színház- és filmművészet kategóriában

Négy fiatal művész vette át a Junior Prima Díjat színház- és filmművészet kategóriában a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban szeptember 20-án. 

A Takarékbank felkérésére színházak, szakmai és érdekképviseleti szervezetek állítottak jelölteket. Közülük választotta ki a hattagú szakmai zsűri – Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, Máté Gábor színész-rendező, a Katona József Színház igazgatója, Oberfrank Pál színész-rendező, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Rudolf Péter színész-rendező, a Vígszínház igazgatója – azt az öt fiatal tehetséget, akik elnyerték a „legjobb a legjobbak közt” címet. A díjjal azokat a harminc év alatti művészeket jutalmazzák, akik korosztályuk legjobbjai. Idén

  • Barta Ágnes, a Nemzeti Színház;
  • Benedek Dániel, a kaposvári Csiky Gergely Színház;
  • Hartai Petra, a Budaörsi Latinovits Színház;
  • Koltai-Nagy Balázs, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja

érdemelte ki az elismerést, őket köszöntötték a szeptember 20-i ünnepségen.

Az ötödik díjazott, Vilmányi Benett a színpadra lépve megköszönte az elismerést, de személyes nézeteire hivatkozva nem vette át a díjat.

„A Takarékbank 2017-ben örömmel és büszkeséggel vállalta, hogy Junior Prima színház-, film- és táncművészet kategóriájának mecénása legyen. Magyar tulajdonú pénzintézetként rendkívül nagyra becsüljük azokat az alapvető értékeket, amelyeket ez a művészeti ág ad az általunk képviselt és oly fontosnak tartott közösségeknek” – fogalmazott Szabó Levente, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, a Magyar Bankholding egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese, példaként említve a hagyományokra alapuló folytonos megújulás és a fejlődést szolgáló alkalmazkodás képességét.

A Prima Primissima életre hívói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjjal jutalmazzák azokat a fiatal, harminc év alatti tehetségeket, akik korosztályukon belül a jók között is a legjobbak. A Junior Prima Díjnak öt társalapítója van, mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel. A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zene, a Docler Holding Kft. a népművészet, a KAVOSZ Zrt. a sajtó, a Takarék Csoport pedig a színház- és filmművészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.

Idén tizennegyedik alkalommal adták át a Junior Prima Díjat színház- és filmművészet kategóriában, az idei jutalmazottakkal együtt már 105 fiatal magyar tehetség kapta meg az elismerést.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!