A Pinceszínház előadása a Fehér Bot Nemzetközi Világnapján - fotó: Szabó Réka
A Pinceszínház előadása a Fehér Bot Nemzetközi Világnapján - fotó: Szabó Réka

A fehér bot világnapja – Különleges előadással készült a Pinceszínház

Az AKKU Egyesület szervezésében október 16-án audionarrációs előadáson vehettek részt vakok és gyengénlátók a Pinceszínházban. Székely Csaba Semmit se bánok című előadása előtt egy különleges színpadbejárást tartottak a fehér bot nemzetközi világnapja kapcsán.

A darab rendezője, Sztarenki Pál, illetve az AKKU Egyesülettől Szerecz Zsófia kísérte végig az érintetteket a darab díszletén és kellékein, hogy közelebb hozzák és kézzelfoghatóvá tegyék számukra az előadás világát. A résztvevők végigjárhatták a kulisszát és a díszletet, közelről ismerkedhettek meg az előadás kellékeivel, valamint ízelítőt is kaphattak a színészek által, a színpadon fogyasztott „alkoholból”.

Szerecz Zsófia, az AKKU Egyesület egyik alapítója elmondta, hogy közel 1 hónapos munka előz meg egy-egy audionarrációs előadást, hiszen többször végig nézik az adott darab felvételeit, átolvassák, valamint saját jegyzetekkel látják el a darab szövegkönyvét. Ez a felkészülés biztosítja, hogy élesben egy gördülékeny és zökkenőmentes narrációt biztosítsanak a hallgatóságnak.

Az idei évadban az október 16-i eseménnyel nyitották meg az AKKU Egyesület előadás-sorozatát, ugyanis novemberben ismét a Semmit se bánok, valamint Grecsó Krisztián Vera című előadása lesz audionarrációval ellátva.

További cikkek
1443011015
Mátyássy Szabolcs zeneszerzőt, színművészt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem adjunktusát választotta meg a debreceni Csokonai Nemzeti Színház új igazgatójának a város közgyűlése egyhangú szavazással csütörtökön.
A Csokonai Fórum Latinovits Terme – forrás: Csokonai Fórum
A 10. Színházi Olimpia kiemelt helyszíne lesz a megújult debreceni Csokonai Fórum, ahová az Országos Színházi Találkozó keretében a magyarországi kőszínházak számos meghatározó előadása érkezik májusban és júniusban.
MDOL, Krvavá svatba
A 10. Színházi Olimpia előadásai nem csak műfaji, de nyelvi változatosságot is hoznak a hazai színpadokra: az alábbi válogatásban elsőként a szláv – ukrán, szerb, lengyel, szlovák és cseh nyelvű – előadásokból szemezgettünk.