A Pinceszínház előadása a Fehér Bot Nemzetközi Világnapján - fotó: Szabó Réka
A Pinceszínház előadása a Fehér Bot Nemzetközi Világnapján - fotó: Szabó Réka

A fehér bot világnapja – Különleges előadással készült a Pinceszínház

Az AKKU Egyesület szervezésében október 16-án audionarrációs előadáson vehettek részt vakok és gyengénlátók a Pinceszínházban. Székely Csaba Semmit se bánok című előadása előtt egy különleges színpadbejárást tartottak a fehér bot nemzetközi világnapja kapcsán.

A darab rendezője, Sztarenki Pál, illetve az AKKU Egyesülettől Szerecz Zsófia kísérte végig az érintetteket a darab díszletén és kellékein, hogy közelebb hozzák és kézzelfoghatóvá tegyék számukra az előadás világát. A résztvevők végigjárhatták a kulisszát és a díszletet, közelről ismerkedhettek meg az előadás kellékeivel, valamint ízelítőt is kaphattak a színészek által, a színpadon fogyasztott „alkoholból”.

Szerecz Zsófia, az AKKU Egyesület egyik alapítója elmondta, hogy közel 1 hónapos munka előz meg egy-egy audionarrációs előadást, hiszen többször végig nézik az adott darab felvételeit, átolvassák, valamint saját jegyzetekkel látják el a darab szövegkönyvét. Ez a felkészülés biztosítja, hogy élesben egy gördülékeny és zökkenőmentes narrációt biztosítsanak a hallgatóságnak.

Az idei évadban az október 16-i eseménnyel nyitották meg az AKKU Egyesület előadás-sorozatát, ugyanis novemberben ismét a Semmit se bánok, valamint Grecsó Krisztián Vera című előadása lesz audionarrációval ellátva.

További cikkek
Pajtaszinhazi_eoriszabo-1010275
A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a Nemzeti Színház ebben az évben is szélesre tárja kapuit az ország felnőtt színjátszó csoportjai előtt, bemutatkozási lehetőséget adva a legjobbaknak január 27-én és 28-án.
net_Sopron_SZFE_NSZ_szerzodes_eorifoto-4763
A Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem a mai naptól erősítik stratégiai partnerségüket, kibővítve azt a Soproni Egyetem számára is.
HTe_Tragédia_foto-KataiJoco_DSC00075
Folytatódik olimpiazáró videósorozatunk, amelynek harmadik részében a táncszínházi műfaj képviselőit mutatjuk be röviden. Nézzék meg összefoglalónkat a táncművészetek olimpiai seregszemléjéről!