A Pinceszínház előadása a Fehér Bot Nemzetközi Világnapján - fotó: Szabó Réka
A Pinceszínház előadása a Fehér Bot Nemzetközi Világnapján - fotó: Szabó Réka

A fehér bot világnapja – Különleges előadással készült a Pinceszínház

Az AKKU Egyesület szervezésében október 16-án audionarrációs előadáson vehettek részt vakok és gyengénlátók a Pinceszínházban. Székely Csaba Semmit se bánok című előadása előtt egy különleges színpadbejárást tartottak a fehér bot nemzetközi világnapja kapcsán.

A darab rendezője, Sztarenki Pál, illetve az AKKU Egyesülettől Szerecz Zsófia kísérte végig az érintetteket a darab díszletén és kellékein, hogy közelebb hozzák és kézzelfoghatóvá tegyék számukra az előadás világát. A résztvevők végigjárhatták a kulisszát és a díszletet, közelről ismerkedhettek meg az előadás kellékeivel, valamint ízelítőt is kaphattak a színészek által, a színpadon fogyasztott „alkoholból”.

Szerecz Zsófia, az AKKU Egyesület egyik alapítója elmondta, hogy közel 1 hónapos munka előz meg egy-egy audionarrációs előadást, hiszen többször végig nézik az adott darab felvételeit, átolvassák, valamint saját jegyzetekkel látják el a darab szövegkönyvét. Ez a felkészülés biztosítja, hogy élesben egy gördülékeny és zökkenőmentes narrációt biztosítsanak a hallgatóságnak.

Az idei évadban az október 16-i eseménnyel nyitották meg az AKKU Egyesület előadás-sorozatát, ugyanis novemberben ismét a Semmit se bánok, valamint Grecsó Krisztián Vera című előadása lesz audionarrációval ellátva.

További cikkek
net_Rajzoltunk_egy_koeltemenyt_2023_2
A 10. MITEM részeként október 2-án 18 órától nyílik kiállítás a Nemzeti Színház első emeleti előcsarnokában, melynek keretében Magyarország rangos kortárs képzőművészei tisztelegnek alkotásaikkal Madách Imre főműve, Az ember tragédiája előtt.
nm_ajanlo_cl_XI_1_
Miért szól rólunk a Bánk bán? Mi köze van Molnár Ferencnek a nagy hajtépéshez? Kicsoda Grane? Mi a siker fokmérője? Mit kínál a 10. MITEM? Interjúk Udvaros Dorottyával, Blaskó Péterrel, Schnell Ádámmal és Berettyán Sándorral. És sok egyéb olvasnivalót kínál a Nemzeti Magazin friss száma.
Kulcsár Edit - fotó: Eöri Szabó Zsolt
A 10. Színházi Olimpia záróakkordjaként a Nemzeti Színház megrendezi a jubileumi, 10. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót (MITEM). Kulcsár Edit Ágota dramaturgot, a MITEM főszervezőjét kérdezzük a rendhagyó programról, a színház szerepéről és egy kimerítően szép évről.