Ármány vs. Szerelem - fotó Bereczky Sándor
Ármány vs. Szerelem - fotó Bereczky Sándor

Ármány vs. szerelem Marosvásárhelyen

A Tompa Miklós Társulat legújabb produkciója, Fehér Balázs Benő rendezésében, rendhagyó helyszínen mutatkozik be. Az ÁRMÁNY VS. SZERELEM című előadás bemutatójára október 25-én, 19:00 órai kezdettel a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermi Előcsarnokában kerül sor. 

A szövegkönyvet Forgách András és Vas István fordításai alapján készítette Komán Attila és Fehér Balázs Benő.

Csodálatosan könyörtelen és fenyegetően mámorító. Fenséges, alantas, pusztító mélységekbe ránt, és az égbolt fölé emel. Mindenekfeletti és kicsinyes. Ilyen ez a rohadt szerelem. Mert nem önmagában létezik, nincs vegytiszta szerelem; ezer vágy és kényszer tapad hozzá. Fellázadni általa az apa ellen, megtisztulni az előző szerelemtől, megszilárdítani a hatalmat, bántani önmagad. Szerelmesnek lenni a saját képzeteinkbe, a másik szerelmébe, az elérhetetlenségbe, a hatalomba. És sziporkázó, kábult önfeledtségben beledögleni ebbe a szerelembe.

SZEREPOSZTÁS: VON WALTER, MINISZTERELNÖK – Korpos András; FERDINÁND, A FIA, ŐRNAGY – Varga Balázs; VON KALB, FŐKAMARÁS, UDVARI MARSALL – Galló Ernő; LADY MILFORD, A FEJEDELEM SZERETŐJE – Varga Andrea; WURM, A MINISZTERELNÖK MAGÁNTITKÁRA – Kovács Botond; MILLER, VÁROSI MUZSIKUS, ZENETANÁR – Tollas Gábor; MILLERNÉ, A FELESÉGE – Fülöp Bea; LUISE, A LÁNYA – Kádár Noémi; SOPHIE, A LADY KOMORNÁJA – Simon Boglárka-Katalin; KOMORNYIK – Meszesi Oszkár; POROSZLÓ – Rigmányi Lehel, Zólyomi Endre.

Dramaturg: KOMÁN Attila; Zeneszerző: JÓZSA Tamás; Jelmeztervező: SZAKOS Kriszta; Rendezőasszisztens: DOBROVSZKI Dóra; Ügyelő: RIGMÁNYI Lehel; Súgó: TÓTH Katalin.

A 16 éven felülieknek ajánlott, jellege miatt kizárólag magyar nyelven követhető előadást a bemutatót követően több alkalommal is műsorra tűzi a Társulat: október 28-án valamint november 7-én, 15-én és 16-án 19:00 órától.

További cikkek
net_Olimpia_megnyito_eorifoto-8651
A 10. Színházi Olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata az április 15-i megnyitó, és benne az Átmentem produkció volt. Interjú Fekete Péterrel, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatójával.
Frank Raddatz - fotó: Eöri Szabó Zsolt
Antropocén színházműhely címmel rendeztek szakmai konferenciát június 9-én a Nemzeti Színházban, a 10. Színházi Olimpia keretében. A program két szervezőjét, Domokos Johannát és Frank Raddatzot kérdeztük.
Vidnyanszky
A 10. Színházi Olimpia mérlegének megvonására és a további tervek felvázolására kértük Vidnyánszky Attilát: az olimpia művészeti vezetője, a Nemzeti Színház vezérigazgatója magyaros vendégszeretetről, a világszínház javáról és az ünnep beteljesedéséről is beszélt.