Ármány vs. Szerelem - fotó Bereczky Sándor
Ármány vs. Szerelem - fotó Bereczky Sándor

Ármány vs. szerelem Marosvásárhelyen

A Tompa Miklós Társulat legújabb produkciója, Fehér Balázs Benő rendezésében, rendhagyó helyszínen mutatkozik be. Az ÁRMÁNY VS. SZERELEM című előadás bemutatójára október 25-én, 19:00 órai kezdettel a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermi Előcsarnokában kerül sor. 

A szövegkönyvet Forgách András és Vas István fordításai alapján készítette Komán Attila és Fehér Balázs Benő.

Csodálatosan könyörtelen és fenyegetően mámorító. Fenséges, alantas, pusztító mélységekbe ránt, és az égbolt fölé emel. Mindenekfeletti és kicsinyes. Ilyen ez a rohadt szerelem. Mert nem önmagában létezik, nincs vegytiszta szerelem; ezer vágy és kényszer tapad hozzá. Fellázadni általa az apa ellen, megtisztulni az előző szerelemtől, megszilárdítani a hatalmat, bántani önmagad. Szerelmesnek lenni a saját képzeteinkbe, a másik szerelmébe, az elérhetetlenségbe, a hatalomba. És sziporkázó, kábult önfeledtségben beledögleni ebbe a szerelembe.

SZEREPOSZTÁS: VON WALTER, MINISZTERELNÖK – Korpos András; FERDINÁND, A FIA, ŐRNAGY – Varga Balázs; VON KALB, FŐKAMARÁS, UDVARI MARSALL – Galló Ernő; LADY MILFORD, A FEJEDELEM SZERETŐJE – Varga Andrea; WURM, A MINISZTERELNÖK MAGÁNTITKÁRA – Kovács Botond; MILLER, VÁROSI MUZSIKUS, ZENETANÁR – Tollas Gábor; MILLERNÉ, A FELESÉGE – Fülöp Bea; LUISE, A LÁNYA – Kádár Noémi; SOPHIE, A LADY KOMORNÁJA – Simon Boglárka-Katalin; KOMORNYIK – Meszesi Oszkár; POROSZLÓ – Rigmányi Lehel, Zólyomi Endre.

Dramaturg: KOMÁN Attila; Zeneszerző: JÓZSA Tamás; Jelmeztervező: SZAKOS Kriszta; Rendezőasszisztens: DOBROVSZKI Dóra; Ügyelő: RIGMÁNYI Lehel; Súgó: TÓTH Katalin.

A 16 éven felülieknek ajánlott, jellege miatt kizárólag magyar nyelven követhető előadást a bemutatót követően több alkalommal is műsorra tűzi a Társulat: október 28-án valamint november 7-én, 15-én és 16-án 19:00 órától.

További cikkek
Forrás: 4K Media Studio
A 10. Színházi Olimpia  által nyújtott szakmai lehetőségekről tartottak tájékoztatást március 30-án a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói és hallgatói számára.
Maszk
A maszk útjának athéni állomásán Theodórosz Terzopulosz olimpia alapítót színházában, az Attiszban is meglátogatta stábunk. Videóízelítő a görög rendezőóriás színházi szentélyében töltött időről.
Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar
A Müpa Budapest A kétkedő szellem című koncerttel vesz részt a 10. Színházi Olimpián, aminek kapcsán Káel Csaba vezérigazgatót és Szomolányi Janinát, a Bartók Tavasz Művészeti Hetek operatív igazgatóját kérdeztük.